Читај ми!

Амазон спречава давање оцена о „Прстеновима моћи“

Најскупља серија у историји, Амазонови „Прстенови моћи“, наишла је на помешане реакције гледалаца, а компанија је на свом сервису „Прајм видео“ на 72 сата зауставила могућност корисницима да оцене серију.

Сматрајући да има посла са такозваном праксом "review bombing", „Амазон“ је на 72 часа зауставио могућност да корисници оцене серију на сервису Прајм видео. Компанија је такође саопштила да ће када врати ту могућност оцену моћи да дају само они који су одгледали Прстенове моћи.

„Амазон“ свој потез правда великим бројем, како кажу, лажних оцена и критика од стране такозваног "anti woke" покрета људи који као највећи проблем серије виде расну диверзификацију ликова, односно да вилењаке и патуљке играју глумци који нису беле пути.

На специјализованом сајту за оцењивање филмова Rotten Tomatoes, серија има 84 одсто позитивних оцена критичара, али само 38 одсто позитивних оцена широке публике.

На најпопуларнијем сајту за оцењивање ИМДБ-у, скоро 60 одсто оцена су или 10 или једна звездица, што указује на лажно оцењивање.

Ипак, предузимањем мере забране оцењивања, „Амазон“ ризикује оптужбе за лицемерство и цензурисање негативних мишљења о својој мултимилионског ТВ продукцији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи