Читај ми!

Две љубави и један велики посао - „Било једном у Србији" на РТС-у од 3. септембра

На првом програму РТС-а, у суботу од 20 сати, гледаоци ће моћи да прате прву епизоду серије „Било једном у Србији“.

Лесковчани с нестрпљењем очекују серију, имајући у виду то да прича прати рађање индустријског чуда између два рата - српског Манчестера.

Узбуђење је слично као и пред премијеру истоименог филма редитеља Петра Ристовског - романтичне приче о духу Лесковчана који су стварали овај посебан град.

Улога Жака Конфина припала је глумцу Народног позоришта у Лесковцу Филипу Радивојевићу. У филму је то епизодна рола, а у серији добија мало више простора.

„Жак Конфино је један од најзначајнијих људи који су у Лесковцу живели. Први је отворио овде приватну болницу, донео рендген апарат, био је велики борац за то да се у Лесковцу отвори позориште", рекао је Радивојевић.

Додао је да му је била част да ради са великим глумачким именима као што су Мики Манојловић, Зоран Цвијановић, Виктор Савић, Слобода Мићаловић, Иван Бекјарев...

Радивојевић је захвалио и продуценту Звонимиру Шимунецу, који је, иначе, рођени Лесковчанин.

„Расли смо на миту уз наду да ће будућност да нам донесе могућност да се можда, приближимо нивоу и резултатима које су постигли ти велики, сјајни Лесковчани који су у периоду између два светска рата направили један божанствен градић. Од једне турске касабе направили су модеран европски град који је тог тренутка фигурирао као најпросперитетније место у овом делу Европе", изјавио је Шимунец.

Каже да је Музеј града Лесковца дао велики допринос у смислу прибављања информација, а издата је и књига као, како каже - припремна фаза.

Серија има осам епизода и доста се разликује од филма, каже Шимунец и објашњава да је то због „уозбиљавања приче у серији".

Када је реч о глумцима, Шимунец сматра да су сви имали своја најбоља издања, а истиче да је Радован Вујовић направио „бриљантну улогу".

„Мислим да сваки град у Србији има свој српски Манчестер, своје златно доба, само ето ја сам у овом тренутку мало више волео свој крај, и ево, успели смо кроз тешку муку, у време короне, да избацимо једну причу о две љубави и једном великом пословном чуду", каже продуцент и додаје да има простора за наставак приче.

„Епизоде су написане, само је питање сад како ће то народ да прихвати јер наставак имају само успешне ствари", закључио је Шимунец, који је уз Владу Андрића и сценариста овог остварења.   

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи