Читај ми!

Први анимирани серијал настао у „Јерволино студиосу“ у Србији, бележи рекордну гледаности

Када је Андреа Јерволино, награђивани холивудски филмски продуцент, пре две године одлучио да направи „Јерволино студиос“ у Београду и Новом Саду, био је то велики и значајан догађај. Већ прве године у ова два уникатна креативна студија за продукцију краткометражних анимираних садржаја, запослено је више од стотину младих уметника.

Најсавременијом технологијом у „Јерволино студиосу“ настале су 54 епизоде анимираног серијала Puffins Impossible са Џонијем Депом у главној улози. Од априла месеца приказују се на највећим стриминг платформама као што су Епл ТВ, Амазон прајм и Гугл плеју.

Питер Нали, директор анимације и специјалних ефеката у "Iervolino&Lady Bakardi Etertainment"-у, гостујући у Јутарњем програму, наглашава да је креативност важнија од познавања и владања технологијом и ефектима.

„Уметници ће увек наћи начин да стварају уметност, било да је у питању књижевност, платно, позорница, шта год. Технологија је све јефтинија и све приступачнија и зато праву вредност једног студија представљају његови уметници. Ми желимо да наши уметници буду упућени у најновије алате за анимацију и технологију, да би произвели најквалитетније серије. Уметници морају да прилагоде технологију својој вољи, а не обрнуто“, наглашава Нали.

Српски уметници, истиче Нали, имају широко познавање историје уметности, имају веома широку општу културу, познају књижевност, позориште, филм... и све то знање им помаже да боље раде.

„Серијал Пафинс импосибл је први серијал који је креиран у 'Јерволино студиосу', у сарадњи са пријатељима, који су заправо продуценти серијала, 'Архангел диџитал студиос', продукцијска кућа Милоша Биковића. Они ангажују редитеље, дизајнере звука и композиторе и заједно сви правимо серијал“, наглашава Анђелка Јанковић, директорка маркетинга и комуникација у „Јерволино студиосу“.

„Јерволино студиос“ има екипу аутора која се непрекидно усавршава и додатно образују, зато, како напомиње Јанковићева, веома им је битна и сарадња са академском заједницом , а жеља им је да допринесу развоју анимације у Србији.

У другој години постојања су покренули и интерни тренинг центар „Јерволино студиоса“ у коме професионалци у овој области кроз различите курсеве могу да добију специјализоване вештине и нова знања од домаћих и иностраних експерата.  

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи