Читај ми!

Ко и због чега тражи прекид емитовања филма „Топ ган: Маверик"

Породица аутора, чији је чланак инспирисао креаторе филма у коме Том Круз игра главну улогу - „Топ ган" из 1986. године, тужи Парамаунт пикчерс због „кршења ауторских права” у вези са наставком „Топ ган: Маверик", који је ове године, после низа одлагања, премијерно приказан.

Тужба је предата Федералном суду у Лос Анђелесу и у њој се наводи да Парамаунт глобал није вратиo права на чланак Ехуда Јонаја под називом Топ ганс из 1983. године од његове породице, пре него што је објављен наставак.

Наводи се да Ехудова удовица и син, Шош и Јувал Јонај, који живе у Израелу, тврде да је Парамаунт свесно игнорисао истицање права у јануару 2020. године и тако прекршио савезни Закон о ауторским правима.

Због тога они траже одштету, чији износ није засада познат, као и одређену добит од профита филма, уз захтев за забрану даљег емитовања.

Јонајеви су навели и да су Парамаунту послали писмо о прекиду важења права 11. маја, а да је Парамаунт у одговору негирао да је наставак произашао из поменутог чланка из 1983. године.

У саопштењу Парамаунта се наводи: „Ове тврдње су неосноване и ми ћемо се бранити свом снагом."

За холивудског ветерана Тома Круза, који је поновио своју култну улогу из филма Топ ган из 1986. године, овај наставак је постао филм који је остварио највећи успех на благајнама у његовој досадашњој каријери. 

Топ ган: Маверик је највећи овогодишњи хит на благајнама, са прометом од 291 милиона долара у Северној Америци и 548,6 милиона долара широм света у првих 10 дана приказивања.  

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи