Читај ми!

Иван Босиљчић глуми на три језика, а стиже и да организује незаборавне поетско-музичке вечери

Иван Босиљчић, познати глумац који гради и међународну каријеру, стиже да организје поетске вечери и концерте, недавно је дошао са Санторинија где је завршио снимање грчко-српског филма „Сеновити Медитеран“.

Како наводи гост Београдске хронике, глумац Иван Босиљчић, филм Сеновити Медитеран је припреман шест година, а коначно је завршен и очекује се премијера 2023. године.

Сеновити Медитеран је филм Ивана Јовића и Моње Јовић, нешто потпуно неочекивано - филозофски, тематски за ово наше поднебље, а бога ми, знајући њих и њихову продукцију, и за иностране фестивале“, наводи Босиљчић.

У филму тумачи лик Лазара, главног јунака, уличног уметника који се заглављује на острву и не успева да се избави од администрације, а испоставља се да је острво једно мистично место где ће пронаћи своју прошлост и сусрести се са собом на начин који му је био неопходан.

Филм је на енглеском језику и има само једну централну сцену када проналази једног пријатеља и износи суштинску исповест на српском језику.

Иначе, Иван Босиљчић глуми и на руском језику, и признаје да језичка баријера може бити проблем, али да на руском већ јако добро глуме и Милош Биковић, Милена Радуловић, Милан Марић, Небојша Дугалић, Ђорђе Марковић...

„Из прве руке могу да кажем да је то тежак рад савладати језик, али када га савладате, то је невероватна слобода. Руски је само на први поглед јако сличан, али има много замки и тек када почнете да изучавате језик схватите све велике различитости. Пре четири године сам почео да га учим, пред финале првог пројекта, два пута дневно сам имао часове у Руском дому“, открива гост Београдске хронике.

У Академији 28 се усталило поетско вече једном месечно. Гитаре, севдах, уживање, поезија.

„Као уметник, стављам поезију и познату музику у нови контекст, правим од тога нове сцене и видим да је публици то изузетно узбудљиво, а верујте, и мени када то изводим“, признаје Босиљчић.

Следеће дружење је заказано за 13. мај, а Иван Босиљчић тврди да је тај доживљај тешко описати, већ мора да се доживи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи