Читај ми!

"Време зла" - прича која не губи на актуелности, без обзира на време у коме се приказује

Ликове из серије "Време зла", која се викендом емитује на Првом програму РТС-а, публика је већ заволела, а према првим подацима о гледаности, нема сумње да ће љубитељи домаћег серијског програма пронаћи времена за "Време зла".

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а,  Сања Савић Милосављевић, сценаристкиња серије „Време зла", истакла је да је прави сценарио почела да пише пре три године.

„У међувремену сам радила и неке друге ствари. Како пролази време, чак и од тренутка када сам видела прву верзију у монтажи, чини ми се да време ради за „Време зла". То је прича која не губи на актуелности без обзира када се приказује, због тематике и склопа различитих тема", рекла је сценаристкиња Сања Савић Милосављевић.

Истиче да је Горан Шушљик већ имао идеју када ју је позвао да сарађују. Трећи део трилогије „Верник" треба да буде основа структуре целе серије, па је највећи захват био како да се претходне две књиге, које су обимне и комплексне, представе и да се одаберу најбољи драмски моменти.

„Горан Шушљик је лепо препознао потенцијал Ћосићевих дела, имамо доста класичне књижевности која је врхунска, али није погодна за обраду. У серији је направљен временски дисконтинуитет. Осим свих продукционих, редитељских и креативних квалитета које поседује серија, то је свакако и тематика тог периода којом се Ћосић бавио на специфичан начин у специфичном тренутку када је књига објављена", истакла је сценаристкиња Сања Савић Милосављевић.   

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи