Читај ми!

Пратите судбину породице Катић – „Време зла“ сваког викенда на РТС-у

После веома успешних „Корена“ новим серијалом настављена је екранизација романа Добрице Ћосића. Петнаест епизода „Времена зла“ наредна два месеца, сваке суботе и недеље, емитује се на нашем Првом програму.

Грешнике, Отпаднике и Вернике, све заједно гледаћемо у Времену зла. Трилогија Добрице Ћосића писана осамдесетих година прошлог века, коју је адаптирала Сања Савић Милосављевић, враћа нас у период пре почетка Другог светског рата, па све до пада Ужичке републике. Време у којем је идеологија сваког појединца стављала пред трагичан избор.

„То је један интензиван период у коме се свет узбуркао а на крају и експлодирао а овде је све тако, само на један наш врло специфичан начин. То су људи који нису веровали само у нешто што су идеје ових простора него то су глобалне идеје тадашње. На неки начин ево живимо данас тај период који је наизглед далек“, каже аутор и извршни продуцент серије Горан Шушљик.

Породица Катић, огледало крахова нашег друштва, коју у Коренима упознајемо крајем 19. века, сада је слика грађанске Југославије, која не успева да се избори са изазовима новог доба. У времену зла за своје место боре се Вукашин, Милена и Иван Катић, кога тумачи Радован Вујовић.

„Просто сломљен човек који у том времену зла свирепом, суровом, разноразних грозних ствари, некако је мислио својом главом и као такав нигде није пристао и због такве своје храбре одлуке да човек остане доследан себи у тим околностима је био сломљен и скрајнут“, објашњава Вујовић.

Окосницу глумачке екипе Времена зла чине Жарко Лаушевић, Небојша Дугалић, Нада Шаргин, Горан Богдан, Исидора Симијоновић која тумачи храбру и пркосну Нађу Луковић.

„Веома је узбудљиво пратити те судбине и мени је било веома занимљиво да размишаљам о једној младој особи која није имала искуство претходног рата у свом животу, како се она суочава са околностима које су на неки начин веће од ње“, каже Исидора Симијоновић.

Продукције "United Media" и "Eye to eye" заокружиће читање дела Добрице Ћосића серијом Време смрти, чије снимање почиње 5. маја.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи