Читај ми!

Серија „Време зла“, ускоро на РТС-у, мозаик историје Ћосићевих дела

Од 23. априла 2022. године, сваке суботе и недеље на Првом програму Радио-телевизије Србије, премијерно ће се емитовати играна телевизијска серија „Време зла”, снимљена по романима „Грешник”, „Отпадник” и „Верник”, прослављеног српског књижевника Добрице Ћосића.

Верници, грешници, отпадници, сви на истом месту у новој серији „Време зла". Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, глумац Горан Шушљик, креатор и извршни продуцент серије „Време зла" истакао је да је срећа што се после серије „Корени", радио велики пројекат „Време зла". То је дело које је писано крајем осамдесетих, али је оно веома актуелно и повезано са временом у коме живимо.

„Ово је узбудљива, комплексна прича о породици Катић и свим околностима у којима се та породица нашла, као и свим другим историјским и друштвеним контекстима. Породица покушава да сачува језгро, али због разних препрека, она страда. По неки од њих успевају да крену у неки бољи живот, а питање је да ли је био бољи, јер се кругови историје поново враћају", истакао је Горан Шушљик.

Истиче да је питање на који начин идеологија појединца ставља пред један трагичан избор. Без обзира што је то прича о генерацији која је имала веру и наду да ће променити свет и супротставити се успешно злу, то није прича само о том времену. Сада смо сведоци поновног мењања света и потребе да се човечанство одреди за једну или другу страну. Зачудо и нажалост налазимо се у можда сличним временима. Зато је Ћосићево дело толико универзално. Оно рефлектује историју и на ово наше доба.

„Сања Савић Милосављевић је адаптирала романе у велику серију од 15 епизода које трају по 50 минута. Материјал је сам по себи филмичан, са мелодрамском линијом са много љубави и страсти", рекао је глумац Шушљик.

У серији „Време зла", Горан Шушљик глуми агента Коминтерне Петра Бајевића.

„Мој лик верује у идеју фанатичног морања да се истраје, а са друге стране га паралелно раздире ужасна љубав и страст која га чини човеком, па он због тога и страда", истакао је глумац и продуцент Горан Шушљик.

У серији глуме Нада Шаргин, Горан Богдан, Жарко Лаушевић, Наташа Нинковић, Радован Вујовић, Небојша Дугалић, Павле Чемерић, Павле Менсур…

Иван Живковић је редитељ серије, а део екипе серије "Корени", радио је и на серијалу „Време зла".

„Гледање серије је једна друга врста читања и надам се да ће гледаоци уживати, ово није лака прича, већ важна. Ћосић је најчитанији писац ових простора, људи су га осећали и емоција која је константна, комплексна и биће прво што веже гледаоца, као и узбудљиви ликови", закључио је креатор и извршни продуцент серије „Време зла".

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи