Читај ми!

Почело снимање друге сезоне серије „Бранилац“

Прошлог септембра публика је на Првом програму премијерно гледала серију „Бранилац“, чији су креатори Јелена Светличић и Гојко Деспотовић. Средином марта почело је снимање друге сезоне, која ће се такође емитовати на РТС-у од јесени.

Узбудљиве, али и потресне приче нико не пише боље од живота. Драмска серија са елементима трилера, Бранилац, заснована управо на истинитим догађајима, изнова трага за мотивима неких од највећих злочина на простору Југославије.

Девет познатих случајева у којима су починиоце убистава бранили адвокати Вељко Губерина, Филота Фила и Јован Баровић, пратићемо у нових 12 епизода друге сезоне.

Приче су још комплексније и узбудљивије, а осим професионалног, серија у другој сезони открива и делове приватног живота чувених бранилаца.

„Вељко Губерина је имао нешто изузетно глумачко, да не кажем глумствено. Имао је то у себи и преносио, и ја сам срећан да је такав изазов заправо предамном. Да таква сублимација и интелекта, и духовности и, знања и познања права, и познања сопствене природе, и природе онога кога браниш, и природе онога пред ким га браниш. Мислим да је све то имао у малом прсту“, наглашава Ненад Јездић.

Само Губерина је бранио готово 700 људи оптужених за убиство, а серија расветљава најинтригантније случајеве у којима су се адвокати борили за другу животну шансу убице, који је до тада био обичан човек.

„Право заправо није једна сувопарна ствар, како људи на прву лопту реагују, и мисле да је то неко тумачење закона. Ствари се у животу тумаче двоструко и троструко, и више је слојева тумачења ствари из живота самим тим и греха, самим тим и кривице, и самим тим, недела људског“, додаје Јездић.

Велики број младих глумаца придружиће се екипи серије у новој сезони. Један од њих је Марко Грабеж, који тумачи Драгољуба Гутића, саучесника првог убиства таксисте у Југославији, које је тада веома потресло јавност.

„Много ме је заинтересовао случај који ми је запао да га тумачим. Доста неких ствари ми је било ново. Нисам, на пример, знао да је последња смртна казна у Београду извршена '67,'68, што је врло скоро. Тумачим лика који је убијен тада“, наводи Марко Грабеж.

Након Београда где је пала прва клапа, екипа ће током 66 снимајућих дана посетити Црну Гору и Уб, у ком је снимљена прва сезона. РТС и продуцентска кућа "Up&Up" реализују и другу сезону, која на мале екране стиже ове јесени.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи