Читај ми!

Друга сезона серије „Мочвара“ добија живописнији колорит

Уместо мрачних, сивих тонова, серија „Мочвара“ у другој сезони добија живописнији колорит. Из Београда, ликови се измештају у наизглед идиличну, мултикултуралну средину. Нових једанаест епизода гледаћемо сваке суботе и недеље на Првом програму РТС-а.

По идеји редитеља Олега Новковића, друга сезона серије Мочвара снимљена је у Сенти, а у новим епизодама гледаоци ће сазнати шта крије идила војвођанске равнице.

„Као да сте подигли један диван углачан камен, а испод тога легло, клупко змија. Обично када се ради кримић креће се од убиства. Да убиство буде што занимљивије, и мени су увек занимљиви кримићи, где је личност жртве заносна и фасцинантна, рањива, проблематична. У том смислу, онда сама потрага буде занимљивија“, наводи Милена Марковић, сценаристкиња.

Иако има елементе трилера и драме, серија Мочвара најбоље је одређена као аутентичан српски ноар.

„То је један универзални начин приповедања, међутим, са друге стране, он је врло специфичан због тога што је утемељен овде, данас у нашој земљи. И самим тиме је за нас врло препознатљив, јер се креће у нашем миљеу“, истиче редитељ, Олег Новковић.

У нових 11 наставака пратићемо познате, али и нове ликове, попут младог инспектора који се придружује истрази, а кога глуми Роберт Ожвар. У центру пажње остаје инспектор Никола Крсмановић, у тумачењу Горана Богдана, који истражује низ окрутних убистава и у исто време открива тајну властитог порекла.

„За разлику од прве сезоне, сад смо у тешком лету, оном напорном врућем, и цео тај притисак доноси неку нову причу и нека нова убиства, и то је оно што је занимљиво“, додаје глумац Милош Тимотијевић.

Прилику да испрати серију имаће и публика у региону – у Словенији, Хрватској и Северној Македонији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи