Читај ми!

Слободан Шијан: Важно је радити оно што вам се чини значајним

У оквиру програма Сусрети са ствараоцима – мастерклас, предавање у Српској академији наука и уметности одржао је дописни члан, филмски редитељ Слободан Шијан.

Сценариста, писац, визуелни уметник, филмски редитељ који стоји иза неких од култних српских играних филмова – најкраће се може описати Слободан Шијан.

У оквиру мастеркласа уметник је говорио, између осталог, о својој каријери и професионалном путу, али и о изазовима са којима се суочавао. Највећи изазов можда му је био да пронађе медиј у коме може најбоље да се изрази.

„То сам успео у медију филма, а онда се показало да сам успео и неке ствари у другим медијима визуелне уметности. Важно је радити ствари које вас занимају, које су изазовне и које се у датом тренутку чине значајним“, истакао је Шијан.

Водећи принцип циклуса предавања „Сусрети са ствараоцима – Мастерклас“ је да се представи домет актуелних уметника и научника и пошаље јасна порука, посебно младој публици да је, упркос потешкоц́ама, могуће остварити креативне искораке, а творац Маратонаца, Ко то тамо пева, Давитеља против давитеља, дао је следећи савет.

„Оно што вас занима прати оно што се вама чини да можете да допринесете. Сви ми на неки начин то покушавамо, али су резултати различити. Треба ићи храбро напред и не треба се плашити“, навео је прослављени редитељ.

Циљ Мастеркласа који организује Српска академија наука и уметности јесте да се млади људи инспиришу да изаберу пут научне и уметничке каријере и да им се омогући директна комуникација са истакнутим ствараоцима.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи