Читај ми!

Било једном у Србији - романтична мелодрама са потенцијалом да у биоскопе врати читаве породице

После Лесковца и Ниша, филм „Било једном у Србији“, стиже у београдске биоскопе. Златно доба Лесковца - оживљено је у романтичној мелодрами коју потписује редитељ Петар Ристовски.

Догодило се једном у Лесковцу, након Првог светског рата. Почеци текстилне индустрије, том граду донели су надимак Мали Манчестер. О томе приповеда романтична комедија са елементима мелодраме у којој се преплићу љубав и посао.

„Осећао сам одговорност према том граду и људима тада, да овај филм на прави начин ослика те карактере и те људе који су заиста били визионари. Главни јунак је стално на некој клацкалици, не зна да ли инспирацију за живот треба да проналази у породици и љубави у љубавном животу, или је битно да се човек и пословно оствари, па онда са том пословном сигурношћу крене да је тражи кроз живот", рекао је редитељ Петар Ристовски.

Лесковачки говор за глумце је био посебан изазов.

„Када год се ради неки дијалект, обично су то комедија и обично дијалект се мало карикира и ради се виц, што људима доле наравно да смета. Знамо да нисмо тако радили. Како би рекле колеге из Врања, умивен је дијалект, прича их је погодила и они су на крају дали зелено светло да је то у реду, тако да можемо мирно да наставимо даље", каже глумац Виктор Савић.

У средишту саге о Лесковцу је лик младе жене растрзане између љубави према главном јунаку и фабриканта којем је обећана.

„Она иде ударајући главном о зид, иде храбро напред. То је нешто за шта су се жене борила да данас ево и овог 8. марта могу да добију тај цвет и да се осећају некако равноправно", рекла је глумица Теодора Ристовски.

Било једном у Србији је топао, носталгичан филм, са потенцијалом да читаву породицу врати у биоскоп.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи