Читај ми!

Игор Станковић: Позив да будете члан жирија на Канском фестивалу се не одбија

После две године, од 17. до 28. маја, Кански фестивал се враћа у пуном обиму, сјају и светским звездама које ће се појавити на Кроазети. Признање да буде члан жирија на том престижном фестивалу припала је Игору Станковићу, директору Комбанк дворане и Фестивала ауторског филма.

Кански фестивал је круна свих филмских фестивала, напомиње гост Јутарњег програма, Игор Станковић, и додаје да то што је ово већ 75. издање, значи да опстаје и траје. Кан је најгламурознији, најпрестижнији, најзначајнији фестивал филмске уметности. Али не само филмске уметности, него и читавог гламура и џет-сета.

„Само присуство и одлазак у Кан је неки вид успешности, а учествовање и чланство у жирију је позив који се вероватно прими само једном у животу, и то се сигурно не одбија“, са задовољством наглашава Станковић.

Канска селекција има и паралелне програме који се организују у оквиру фестивала. Поред главног програма, има још три, а један од најзначајнијих пратећих програма који организују француски аутори и филмски професионалци је програм „15 дана аутора“.

Овај програм има своју селекцију, која је по многима значајнија у ауторском смислу и од саме званичне селекције, наглашава гост Јутарњег програма.

„Позив ми је стигао од 'Европа синемас' која окупља 1.200 биоскопа широм Европе и они предлажу члана жирија који учествује у одабиру најбољег филма те селекције, филма који ће касније бити подржан и добити све бенефите приказивања по читавој Европи у биоскопима који су чланови ове мреже“, објашњава Станковић.

Бити члан жирија и одлучивати о најбољем ауторском изразу филма је велика част и искрено задовољство, наглашава Игор Станковић.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи