Читај ми!

Награђен филм "Ожиљак" нововарошких средњошколаца о насиљу над женама

На конкурсу "Путујући школски биоскоп Слободне зоне јуниор" у протеклој години, међу осам најбољих остварења нашао се и филм нововарошких средњошколаца "Ожиљак", који говори о насиљу над женама.

Насиље над женама наметнуло им се као тема, јер је све учесталија појава у друштву на чијем сузбијању се не ради довољно, кажу ауторке филма.

"У последњих пар година се доста прича о насиљу над женама, мада мислим да то и даље није довољно. Насиље над женама је ствар која никада неће моћи да буде спречена, али ће моћи да буде знатно смањена. И данас у нашој држави су створене нове установе које нуде помоћ како женама које трпе насиље, тако и свим жртвама од насиља", рекла је Емилија Дулановић, коауторка филма „Ожиљак", четврта година Средње школе "Нова Варош".

"Сви су у почетку били скептични, поготову наш главни глумац, будући да је његоа улога мало компликованија за изнети", рекла је Ауроира Вејсиловић, коауторка филма Ожиљак.

Улога је, додају ауторке, супротна његовој благој нарави, али и Благоти и другим актерима је било важније да пошаљу филмом снажну поруку.

"Мало сам размишљао о тој сцени где треба да глумим насилника у том филму, али пристао сам на крају да би им помогао да завршимо  филм. Мислим да је ова тема супер да се насиље над женама искорени скроз", истакао је главни глумац Благота Секулић, ученик четвртог разреда Средње школе "Нова Варош".

"Ја уствари представљам ширу народну масу, која нема разумевања за жртве насиља, која увек зна да коментарише, да даје неке своје судове иако нема довољно информација о томе", навела је Тамара Рабреновић, која игра споредну улогу у филму.

Жртве нису саме и треба да траже заштиту поручују нововарошки средњошколици видео радом Ожиљак, снимљеним за два дана, који је до сада на друштвеним мрежама тик ток и Јутјуб имао готово 30.000 прегледа.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи