Читај ми!

Коначно објављен тизер за „Господара прстенова: Прстенови моћи“

„Амазон“ је коначно објавио дуго очекивани тизер за своју ТВ адаптацију Толкиновог универзума. Раскошна високобуџетна продукција и изузетна сценографија откривају у једноминутној зазубици неке познате и мноштво нових ликова из једног од најпопуларнијих светова епске фантастике.

„Пре краља. Пре дружине. Нова легенда почиње ове јесени...“, наводи се у тизеру за прву сезону серије Господар прстенова: Прстенови моћи – најскупљег ТВ програма у историји са етикетом и ценом од 465 милиона долара само за прву сезону.

Прстенови моћи прате дешавања из Другог доба Толкиновог универзума (неколико хиљада година пре догађаја из филмова) и ковање прстенова моћи који су омогућили мрачном господару Саурону да завлада великим делом Средње земље.

Међу сценама које су приказане на полувремену Супербоула могу се видети неки добро познати ликови (мада много млађи) – Галадријела (Морфид Кларк) и Елронд (Роберт Арамајо), али и неки нови ликови, попут патуљачке принцезе Дисе (Софија Номвета) и вилењака Арондира (Исмаел Круз Кордова).

Иако кратак, из тизера се може много тога уочити. Почиње кадром (највероватније) Ромене, највећег лучког града Нуменора, моћног људског острвског царства које је играло кључну улогу у борби против Саурона и касније у Средњој земљи оформило краљевства Арнор и Гондор.

Галадријели је дефинитивно дато највише простора, а један од кадрова се чини да приказује прелазак вилењака из Валинора у Средњу земљу преко леденог предела Хелкаракс.

Један од ликова који се накратко појављује је и Гил Галад у златној одежди – велики краљ Линдона, вилењачког краљевства које се уз помоћ Нуменора током читавог Другог доба бори против Саурона и из којег су се Галадријела и Елронд отиснули и основали Ривендел и Лотлоријен.

Нарација у тизеру је скромна и чини се да је за њу задужен за сада непознати женски лик, мада се са приличном сигурношћу може рећи да је у питању хобиткиња. Иако у ово доба нема Округа, делове Средње земље насељавали су преци хобита – племе харфута.

Сасвим је сигурно да ће „Амазон“ наредних месеци откривати још детаља и објављивати нове трејлере пре него што серија почне да се премијерно приказује 2. септембра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи