Читај ми!

Игор Ђорђевић: “Око нас је много Чичановића - сви се боримо за место под сунцем”

Док гледамо прве епизоде нове сезоне серије Синише Павића “Јунаци нашег доба” (РТС1, радим данима од 20 часова), не можемо да се не запитамо шта је то што серије овог писца чини толико универзалним и свевременским.

Главни глумац у "Јунацима нашег доба", Игор Ђорђевић, који тумачи лик Мирослава Чичановића Чичка, сматра да је разлог за успех Павићевих текстова то што свако до нас може да се препозна у њима:

"Када би се поређале серије Синише Павића, од Врућег ветра, преко Бољег живота, до Јунака нашег доба, рекли бисмо да је Синиша увек умео да својим хумором на прави начин ослика менталитет и начин размишљања једног народа."

Игор истиче да то важи и за лик Чичка, кога је публика од самог почетка серије прихватила као човека из народа, особу од крви и меса коју бисмо заиста могли да познајемо:

"Око нас је много 'Чичановићa'- људи који покушавају да нађу своје место под сунцем и који траже пут до успеха. Чичко управо то и ради, желећи да притом остане чист и неукаљан, што је и најтеже. Он је лик из свакодневног живота и ту је заправо његова највећа снага".

Ђорђевић најављује да ћемо у новим епизодама видети како се Чичко мења:

"Једном сам рекао да је он опортуниста, али то више не мислим. Еволуирао је, и у другој сезони покушава да се прилагоди новим моралним начелима, желећи да и ову улогу, у игри која се зове живот, одигра најбоље што може."

Глумац каже да трему пред почетак емитовања друге сезоне није имао, зато што зна да је целокупна продукцијска и глумачка постава урадила велики пројекат и јер је свестан да се публика већ поистоветила са ликовима и прихватила их.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи