Читај ми!

Објављене номинације за награду Бафта – доминирају „Дина“ и „Моћ пса“

Британска академија филмске и телевизијске уметности објавила је своје номинације за награде, а листу кандидата предводе филмови „Дина“ са једанаест и „Моћ пса“ са осам номинација.

Очекивало седа ће филм о Џејмсу Бонду Нема времена за умирање, који је зарадио 131 милион долара на биоскопским благајнама у Великој Британији, имати највише номинација, међутим, уместо тога, част иде епском научно-фантастичном трилеру Дина, Дениса Вилнева, који је зарадио 11 номинација, већину у техничким категоријама, уз номинацију за најбољи филм.

Вестерн Џејн Кемпион Моћ пса (The Power of the Dog) освојио је осам номинација, док је драма о пунолетству Кенета Бране, Белфаст, добила шест.

Последње издање Данијела Крејга у улози Бонда, Нема времена за умирање, покупио је пет номинација, заједно с филмом Licorice Pizz, Пола Томаса Андерсона из седамдесетих и римејком Приче са Западне стране, Стивена Спилберга.

У категорији најбоље глумице, Лејди Гага је добила своју другу номинацију за награду Бафта за улогу у филму Кућа Гучијевих, док су Британке, Џоана Сканлан (After Love) и Емилија Џонс (Coda) такође добиле признање уз Алану Хаим (Licorice Pizza) и Тесу Томпсон (Passing).

У ову категорију се пробила норвешка звезда Рената Реинсве, која је номинована за своју упечатљиву улогу у филму Јоахима Трира, Најгора особа на свету (The Worst Person in the World).

У трци за награду за најбољег глумца је и Бенедикт Камбербач захваљујући филму Моћ пса, док је Стивен Грејам коначно зарадио своју прву наоминацију за награду Бафта.

Остали номиновани су Адил Актар (Ali & Ava), Махершала Али (Swan Song) и Леонардо Дикаприо (Не гледај горе), док је Вил Смит добио своју прву номинацију за улогу Ричарда Вилијамса, оца и менаџера тениских суперзвезда Венус и Серене Вилијамс, у филму Краљ Ричард.

Додела награда заказана је за 13. март, а целокупну листу номинованих може се видети на порталу Британске академије за филмске и телевизијске уметности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи