Читај ми!

Мина Лазаревић: Јунаци нашег доба су обични људи који опстају упркос недаћама

У уторак, 8. фебруара, на Првом програму РТС-а у 20 часова почиње нова сезона породичне серије по сценарију Синише Павића „Јунаци нашег доба", настале у продукцији „Телекома Србија" и извршној продукцији „Кошутњак филма".

Серије Синише Павића, као и ауторског тима Павић-Миша Вукобратовић, заузимају посебно место у програму РТС-а. Након великог успеха прве сезоне, пред публику стиже наставак приче о обичним људима и њиховим животним борбама. Мина Лазаревић тумачи улогу Маје Чичановић, супруге главног јунака.

Гостујући у Јутарњем програму, глумица је рекла да је велика част играти у серији Синише Павића, са којим сарађује више од две деценије, и да је имала срећу да јој каријера почне управо у Павићевој серији Породично благо, на шта је, како тврди, јако поносна.

Мина наглашава да је пресрећна што је Павић баш за њу писао улогу Маје, снажне и зреле жене.

У другој сезони Јунака Мају очекује да иде даље кроз своју каријеру.

„Маја покушава са својим незгодним, импулсивним темпераментом да егзистира између породице, где је као и свака права жена стуб и покушава да одржи хармонију и ред у кући. Тако покушава да у неком још увек мушком свету егзистира као пословна жена која жели да напредује у каријери и да опстане у свему томе", рекла је Лазаревићева.

Додаје да увек долази добро расположена на снимање и да се труди да се добро проведе, јер, каже, ради посао који воли.

Говорећи о изазовима на сету, којих свакако има, Мина наводи да то „некада уме да буде температура од 50 степени, шнимка се размазује, а снимање није при крају".

„Трудимо се да се шалимо сви и да некако лакше и лепше прођемо цео тај процес, тако да наравно, има анегдота, и оних које сами стварамо, и оних које се спонтано дешавају", рекла је глумица.

Из године у годину, мерења гледаности доказују да телевизијска публика у Србији убедљиво највише воли да гледа домаће серије.

Мина Лазаревић сматра да Јунаци нашег доба осликавају друштво и реалност у којој живимо и наглашава како су и данас актуелни Бољи живот, Породично благо и Бела лађа. У том смислу сценариста Павић је, каже, визионар.

На питање о томе ко су јунаци нашег доба, одговара - обични људи.

„То су обични људи који се труде да на различите начине опстану упркос свим недаћама и тешкоћама које их сналазе свакодневно на сваком кораку, ја мислим да су то прави јунаци", изјавила је Лазаревићева.  

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи