Читај ми!

„Нечиста крв: Грех предака" на Нетфликсу

Велика филмска вест за Србију стиже нам од најпопуларнијег стриминг сервиса на свету. Први пут у историји играни филм из Србије биће доступан на "Нетфликсу".

По роману Боре Станковића, филм Милутина Петровића „Нечиста крв: Грех предака" од 17. јануара биће доступан милионима корисника на Нетфликсу.

Седамдесетих година прошлог века сценариста Војислав Воја Нановић од ових Станковићевих дела направио је породичну сагу описујући период од скоро 40 година друге половине 19. века. 

Нечиста крв прати три генерације једне врањанске породице, приповедајући о њеном финансијском, моралном и физичком пропадању.

Носилац радње у првим епизодама је Хаџи Трифун - један од најупечатљивијих ликова Станковићевог опуса - кога у серији маестрално тумачи Драган Бјелогрлић.

Хаџи Трифун, имућни вођа српске заједнице у Врању, тада делу Турског царства, представља прву генерацију породице. Он поставља моралне стандарде друштва и жели да сачува своје богатство и углед своје породице.

Радња филма Нечиста крв почиње с Хаџи Трифуном, Софкиним дедом, а завршава се са Софком. Трифун, богати вођа хришћанске мањине у Турском царству, покушава да достигне моралне стандарде друштва и сачува своје богатство и углед своје породице, док се истовремено бори против свог еротског нагона. Како би задржао своју моћ, Трифун покреће низ догађаја који ће имати ужасне последице по чланове његове породице.

Српска публика још једном је потврдила да у мору садржаја који им се тренутно пласира на ТВ каналима, ипак највише цени квалитетне домаће филмове и серије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи