Читај ми!

Невена Неранџић, Васка из „Нечисте крви“: Њу је љубав спасила

Невена Неранџић је испунила сан многих девојчица - она је глумица, певачица и плесачица. Цела Србија је тренутно гледа као Васку у серији „Нечиста крв“, позоришна публика је зна као талентовану играчицу Алекс Овенс из мјузикла „Флешденс“ Позоришта на Теразијама, а са пријатељима и колегама пева у бенду „Стефан и акустични гадови“.

Најширу популарност Невена је стекла играјући Васку у серији Нечиста крв. Војислав Нановић, аутор оригиналног сценарија за серију, осмислио је овај изузетан женски лик на основу лика Наце из приповетке Јовча Боре Станковића. Васка је у серији Јовчина ћерка, Хаџи Трифунова унука.

Она је богата и лепа девојка, коју отац воли више од свих осталих и штити је од било ког проблема. За њу као да не постоји права прилика за удају. Ипак, Васка не престаје да машта о момцима, чак и о наочитим слугама на њиховом имању.

Темпераментна и заштићена од сурове реалности, она лако направи младалачку грешку и падне у немилост читаве породице.

„Васка је успела да исплива у односу на остатак жена у серији“, каже Невена о лику који тумачи. „Погледали смо осам епизода и за сада она јесте направила грешку – тачније нешто што се у то време сматрало грешком – и осрамотила је свог оца. Али, имала је ту срећу да преживи зато што отац њу много воли, на неки начин, њу је заправо љубав спасила“.

Невена наглашава да јој је у грађењу Васкиног лика било важно да покаже поноситост те младе жене: „Битно ми је било да она стоји иза сваког дела које уради. Васка је неко ко носи тај свој крст до самога краја, није неко ко жали за губитком богатства и комфора, већ је свесна последица својих дела и добро се носи са њима“, каже млада уметница.

РТС ће претпоследњу епизоду тренутно најгледаније серије у Србији, Нечиста крв, емитовати у петак, 31. децембра у 20 часова, непосредно пред почетак новогодишњег шоу програма Под небом Србије.

Велико финале серије гледаћемо сутрадан, првог дана 2022. године у 20 часова, после чега следи ТВ премијера филма Тома.

У претпоследњој епизоди Нечисте крви видећемо зашто ефенди Мита одлучује да своју прелепу кћер Софку уда за дечака Томчу, сина газда Марка. Последња епизода доноси разрешење Софкине судбине, али и сву раскош Коштанине песме...

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи