Читај ми!

Драмама „Mоћ пса“ и „Белфаст“ највише номинација за Златни глобус

Филмови „Mоћ пса“ и „Белфаст" добили су највише номинација за награду Златни глобус. Добитници награде коју додељује Удружење страних новинара акредитованих у Холивуду биће проглашени 9. јануара. Међутим, неизвесно је какав ће бити формат церемоније доделе награда, због контроверзи у које је уплетено само Удружење.

У највише категорија номиновани су филмови „Mоћ пса“ (The Power of the Dog), редитељке Џејн Кемпион и „Белфаст“ (Belfast) Кенета Бране – укупно по седам.

Следе филмови са по четири номинације - „Не гледај горе“ (Don't Look Up), „Краљ Ричард“ (King Richard) o оцу тениских шампионки Венус и Серене Вилијамс, затим нова верзија мјузикла „Прича са западне стране“ (West Side Story) коју је режирао легендарни Стивен Спилберг, и филм Licorice Pizza.

Међу номинованима за глумачке награде су Лејди Гага за „Гучијеве", Никол Кидман за Being the Ricardos, Вил Смит за „Краља Ричарда", Леонардо Дикаприо за „Не гледај горе", Кристен Стјуарт за улогу принцезе Дајане у филму „Спенсер“ и Дензел Вошингтон за „Трагедију Магбета“.

Филмови у продукцији Нетфликса имају највећи број номинација.

Када је реч о наградама за телевизијска остварења, највише номинација - пет- има серија у продукцији ХБО „Наследници“.

Добитници награда „Златни глобус“ биће проглашени 9. јануара, али је још увек нејасно какав ће бити формат церемоније.

Сенка сумње и наговештај бојкота доделе

Ен-Би-Си је раније ове године саопштио да неће преносити церемонију, након што се Удружење страних новинара акредитовних у Холивуду (ХФПА) нашло у средишту контроверзе, због чињенице да нема ниједног члана црне боје коже.

Поред тога, доведена је у питање објективност чланова Удружења због тесних веза са највећим холивудским продукцијским компанијама.

Том Круз је одлучио да врати сва три Златна глобуса која је освојио.

У међувремену, ХФПА је одлучило да прими још 21 члана, од који су шест афричког порекла, а члановима је забрањено да убудуће примају поклоне од холивудских студија.

Упркос наведеним изменама, многе филмске и ТВ компаније покушале су да се дистанцирају од ове награде.

За сада није извесно да ли ће се било ко од номинованих уопште појавити на церемонији, која је по угледу и пажњи медија била раме уз раме са доделом Оскара.

Репер Снуп Дог био је једина звезда која се појавила да објави номинације.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи