Читај ми!

Вечерас на мале екране стижу Софка и газда Митке

У вечерашњој епизоди серије "Нечиста крв" (20 часова, РТС 1) први пут ћемо видети нову Софку. Најпознатију врањанску лепотицу свих времена, ћерку ефенди Мите и унуку Хаџи Трифуна, игра млада глумица Сара Сандева, рођена у Скопљу 1997. године.

Мало је оних који се нису сусрели са романом Боре Станковића Нечиста крв, бар због чињенице да је већ деценијама део обавезне школске лектире. Трагични лик сензуалне Софке свима нам је познат, а да ли су аутори серије Нечиста крв несвакидашњу лепоту ове Борине јунакиње са правом препознали у Сари Сандевој, пресудиће гледаоци.

Оно што је познато да је, током снимања серија и филма, Сара очарала целу екипу својим изгледом, али и талентом и скромношћу. Она живи и ради у Прагу где студира музику и драму, а ускоро очекујемо посету Србији.

Поред Софке, вечерас ће пред публику изаћи и Митке, још један од упечатљивих ликова Боре Станковића, изворно смештен у драму Коштана. Играли су га неки од највећих домаћих глумаца свих времена, попут Чича Илије Станојевића, Раше Плаовића и Љубе Тадића, а од данас га представља и Вучић Перовић, ТВ публици познат из серијала Војна академија, Синђелићи, Жигосани у рекету.

О томе како се Митке нашао у причи о Хаџи Трифуновој породици, Вучић каже:

„Ово јесте Митке из Коштане, али су овде придодате неке друге околности којих у Коштанама нема, зато што је сценариста Војислав Нановић тако дивно направио једно породично стабло и причу о страдању једне породице".

Ипак, главни ликови вечерашње епизоде ​​биће Хаџи Трифунови синови. Од хаџијине смрти прошле су године и они су постали зрели људи. Јовча живи на породичном имању и посебну љубав гаји према ћерки Васки, док је Мита постао „ефенди“ (господин, господар) и упорно покушава да побегне од свих одговорности одлазећи на дуга путовања.

Случајан сусрет са некадашњом слушкињом, Стојном, пробудиће стара осећања и грехе прошлости. Лик ефенди Мите тумачи Драган Мићановић, старији Јовче је хрватски глумац Леон Лучев.

Епизоду која је на Првом каналу РТС-а, 12. децембра 2021. године у 20 часова, режирао је Милутин Петровић. Не пропустите почетак другог дела саге о паду велике врањске породице, Нечиста крв.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи