Читај ми!

Награде за филм "Тома", који је оборио рекорде гледаности и постао најгледанији филм новије српске историје

Ауторима и продуцентима филма „Тома" који је видело више од милион гледалаца, уручена је награда Југословенске кинотеке.

Филм Тома  оборио је биоскопски рекорд и постао најгледанији филм у новијој српској историји. За само два и по месеца видело 1.054 000 гледалаца. Тим поводом продуцентској и ауторсдкој екипи филма уручена је плакета Југословенске кинотеке, а архиву ове институције предата је копија филма Тома.

„Филм је један невероватан амбасадор наше културе, а у исто време и филм који подвлачи значај једног кантаутора кога никада нисмо заборавили. Након овог филма у правом смислу те речи, он постаје бесмртан. Кинотека је богатија за још један филм који ће бити приказиван за генерације које долазе", рекао је Југослав Пантелић, директор Југословенске Кинотеке.

Филм Тома оборио је рекорд и када је реч о највећој гледаности у биоскопима у једном дану, када га је погледало 35 000 посетилаца. О феномену филма Тома који је својом емоцијом освојио гледаоце у Србији, региону и Америци написани су већ бројни текстови.

„Ми смо понудили једну чисту емоцију, понудили смо љубав. Мислим да су људи осетили ту љубав, да су је пригрлили и десило се ово чудо. Ја им се на томе захваљујем и захваљујем се Томи Здравковићу јер мислим да смо трагајући за његовом душом за тренутак пронашли своју", истакао је глумац Драган Бјелогрлић. 

Филм Тома настваља свој биоскопски, али и фестивалски живот.Ускоро ће бити приказан на фестиовалу најбољих филмских остварења из централне и источне Европе у Холандији, а затим и на фестивалима у Израелу и САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи