Читај ми!

Како се Кина поново пробудила – серијал „Очаравајући Пекинг“ на РТС-у

У документарном серијалу „Очаравајући Пекинг“ гледаоци РТС-а моћи ће да сазнају све о култури, моди, храни, економији Кине и буђењу најмногољудније земље на светској геополитичкој позорници.

Серијал, који је снимила Пекиншка радио-телевизија, има више од 100 епизода, а европски партнери могу да бирају одређен сегмент, па ће РТС у наредних 6 месеци приказати око 25 епизода.

„Тематика серијала је веома широка, од поправки Кинеског зида, преко кинеске моде, хране, културе, па све до економије и урбанистичког развоја. Све што о таквом мегалополису може да интересује људе, али урађено из једне занимљиве перспективе“, каже Баздуљ.

Кинези, како каже, у односу на Запад имају једно потпуно другачије гледање на време – мултигенерацијско.

„Они имају неко гледиште на свет да су у периоду европског колонијализма били неправедно скрајнути и да се сада поново буде“, наводи књижевник.

Очаравајући Пекинг жива је прича о Пекингу и Кини двадесетог века, као и о хиљадама година дугој историји кинеске цивилизације.

Гледаоци РТС-а добиће прилику да упознају нови шарм старе престонице, која не заборавља елементе богате историје док се припрема за Зимске олимпијске игре 2022, захваљујући којима ће постати први град организатор и зимских и летњих Игара.

„Неколико важних епизода серијала посвећено је управо тим припремама за Зимске олимпијске игре. Те су епизоде можда и најзанимљивије уколико гледамо на актуелност догађаја, а за све љубитеље спорта то је нешто што ће бити посебно занимљиво“, истиче Баздуљ.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи