Читај ми!

Марко Васиљевић: У серији „Бранилац" највећи изазов је разумети ликове

Серије РТС-а бележе високу гледаност. Једна од њих је „Бранилац", која се емитује уторком од 22 часа на Првом програму. Серијал је рађен према истинитим догађајима описаним у књигама адвоката Оливера Ињца „Велике адвокатске одбране" и Филе Филоте „Бранио сам на смрт осуђене", као и према оригиналним архивским предметима адвоката Вељка Губерине и Томе Филе. У серији глуми и Марко Васиљевић.

Серија Бранилац комбинује елементе драме и трилера, а и зато што се бави животним причама обичних људи и драмама са којима су се борили. 

„То су случајеви који су се десили између педесетих и седамдесетих година, и то су једне од највећих одбрана у историји наше земље, и оно што можда највише привлачи публику јесте што је то рађено по истинитом догађају. Публика се лакше поистовећује са ликовима, када зна да се то десило", рекао је Марко Васиљевић, гостујући у Јутарњем програму.

Окосница свих прича су љубав, утицај средине у којој живе, борба за моћ, и стиче се утисак да заплете које видимо у серији, само живот може да креира.

„Живот пише најбоље романе и управо је то суштина догађаја у серији, окосница је и љубав, и шта је све човек спреман да уради због љубави", додао је Васиљевић.

Васиљевић игра главну улогу у деветој, последњој епизоди, која носи назив Један дан до живота. Радња је смештена у 1973. годину, у град Зајечар. Љубав између Зорице и Драгана је била типична младалачка љубав. Како је време одмицало све се завршило трагедијом несагледивих размера.

Васиљевић који тумачи лик Драгана Најдановића каже да је највећи изазов био за њега - разумети ту особу.

Остале улоге у серији Бранилац тумаче: Ненад Јездић, Ања Павичевић, Милица Михајловић, Ненад Ћирић, Зоран Ћосић, Марко Марковић, Ива Јовановић, Влада Тадић...

Публика је Васиљевића упознала и заволела у серији Тајне винове лозе. Снимање нових епизода је завршено.

„Дешавају се нови расплети и долазе нови ликови. Никола Којо је један од њих. Ја нисам радио са њим, али његов лик ће донети многе новине и свежине у серији. А што се тиче мог лика добија много више простора, преузима многе ствари на себе и сазрева", испричао је Васиљевић, и додао да је у овој сезони имао „много више посла".

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи