Читај ми!

Нова серија „Адвокадо“ на РТС-у, упознајте Брану и Белог

Од 15. новембра, радним данима у 20 сати на Првом програму РТС, премијерно ће се емитовати нова серија "Адвокадо". Настала према сценарију Николе Пејаковића, аутора чији су текстови били основа за настанак ТВ серије "Месо" и "Кости". Редитељи серије су Саша Хајдуковић и Никола Пејаковић.

Серија "Адвокадо", настала је у продукцији Радио телевизије Србије и "Босонога" продукције. Серија прати згоде и незгоде главног јунака Бране коме верни сапутник Бели помаже да свакодневно упада у нове проблеме. Колико су односи између јунака типични за балканско поднебље.

„Ништа у овој серији није апсолутно типично, није реализам, али читава та Бранина ситуација у којој живи са мајком, тетком и бабом, животу га учи његов неспособни пријатељ Бели, па се може назвати типичним", истакао је редитељ Саша Хајдуковић.

Лик Бране глуми Љубомир Бандовић, а Белог Никола Коља Пејаковић.

„Брана је адвокат који је незадовољан са својим послом и својим животом и мисли да ако промени посао може да промени и живот. У промени каријере му стално суфлира и помаже његов пријатељ Бели који се не бави ничим, а ту су и мајка, тетка и бака. Његову противницу на суду тумачи Бранка Катић", истакао је редитељ.

Улоге у серији тумаче глумци Љуба Бандовић, Никола Пејаковић, Бранка Катић, Мира Бањац, Јасна Ђуричић, Мирјана Карановић, Сергеј Трифуновић, Војин Ћетковић, Борис Миливојевић, Бојан Димитријевић...

„Серија је снимана у кући у Бањалуци, где је била база, честитам рођендан Мири Бањац и то је једна од најлепших сарадњи које сам имао у животу. Предивно искуство и част ми је ђто сам имао прилику да радим са њом", истакао је Саша Хајдуковић.

А како је Брана постао Адвокадо?

„Одмах у првој епизоди он постаје адвокадо, а то је неправилан израз за адвоката. Израз је типичан за његов карактер и нашу серију", закључио је редитељ Саша Хајдуковић.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи