Читај ми!

Синишa Павић овогодишњи добитник награде „Доситеј Обрадовић“

Телевизијски и филмски сценариста, као и истакнути књижевник Синиша Павић добитник је престижне награде „Доситеј Обрадовић“.

Лауреат Синиша Павић због болести није био у прилици да лично прими награду, а уместо њега, награду Задужбине Доситеја Обрадовића примио је његов син, Владимир Павић, професор на Правном факултету у Београду.

У писму које је послао Синиша Павић, стоји да је ово велики дан у његовом животу И да му је изузетна част што је добитник награде која носи име Доситеја Обрадовића.

Такође, подвукао је сарадњу са режисером Михајлом Мишом Вукобратовићем, са којим је радио многе ТВ серије, као и актуелну Јунаци нашег доба и истакао да је највише захвалан супрузи Љиљани Павић, са којом је у тандему стварао готово целокупан свој опус на телевизији и филму.

Павић је аутор бројних сценарија за телевизијске серије, међу којима се истичу Врућ ветар, Дипломци, Бољи живот, Срећни људи, Бела лађа и многе друге, а учествовао је у писању сценарија за серије Отписани и Позориште у кући.

У изјави за РТС, Синиша Павић наводи да је хумор саставни део живота који живимо, исто као и песма и омогућава нам да живимо тај живот.

„Мислим да је управо она врста хумора који ја пишем, тај са којим се зна више и боље разумеју ствари. То није оно што Гете каже 'кијање духа', него заиста један хумор који отвара простор“, сматра добитник награде Доситеј Обрадовић.

уторак, 08. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи