Читај ми!

Петнаест година серије „Село гори а баба се чешља"

Данас се навршава тачно петнаест година од када је почело снимање антологијске ТВ серије у продукцији Contrast Studios-а и РТС-а, према сценарију и у режији Радоша Бајића, „Село гори а баба се чешља“.

Прва клапа серије, која је обележила време свог настајања и остварила највећу, до тада незабележену гледаност на медијском простору Србије и некадашње Југославије, пала је 6. октобра 2006. године на променади у Врњачкој бањи. И не само што је била најгледанија, Село гори је званично и најдужа српска серија са укупно 101 епизодом.

Од тог 6. октобра, Село гори снимано је наредних десет година у сливу Западне Мораве, Крагујевцу и сликовитим шумадијским селима, али и широм Србије.

Снимање је трајало све до 2016. године када су јунаци ове елегичне приче о малим-великим људима на обалама најопеваније српске реке, коначно отишли у незаборав и у вечност.

Нажалост, многи великани српског глумишта који су оживели те јунаке и пронели славу ове величанствене серије нису више међу нама: Милорад Мандић Манда, Драган Николић, Мирко Бабић, Мирољуб Трошић Ђода, Горан Даничић, Милија Вуковић...

У годинама након премијере, серија је на Јавном сервису РТС репризирана седам пута. У сваком емитовању је убедљиво била у врху гледаности.

Након петнаест година од почетка снимања, наш прослављени глумац Радош Бајић, који је, поред тога што је комплетан аутор, у серији играо и главну улогу, тврдокорног моравског сељака Радашина, данас се са сетом присећа тих времена.

„Кренули смо уз помоћ штапа и канапа, али је одлучујуће било то што смо сви снажно веровали у причу коју смо почели да причамо: о људима на друштвеној маргини, који су заправо веома вредни пажње, радни, марљиви, хумани, достојанствени, али и препуштени сами себи у њиховом моравском микрокосмосу. Уследио је планетарни успех серије. Донели смо много радости милионима гледалаца. Ипак, посебну сатисфакцију и радост ми пружа то што Село гори живи и дан данас", рекао је аутор и глумац, Радош Бајић.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи