Читај ми!

Београдско драмско позориште добило појачање, Александар Радојичић нови члан

Глумац Александар Радојичић, до сада члан театра за децу „Бошко Буха“, званично је постао део сталне поставе ансабла Београдског драмског позоришта.

Може се рећи да прелазак Александра Радојичића у ансамбл Београдског драмског позоришта  помало изгледа као када спортисти прелазе из тима у тим, посебно што је уприличена и званична конференција за медије на којој је представљен нови члан. Како сам каже, гостујући у Београдској хроници, и сам се помало осећао као фудбалер.

Југ Радивојевић је од доласка на чело БДП обећао да ће направити озбиљну екипу, што очигледно и ради, јер је много глумаца постало део њиховог ансамбла.

„Југа Радивојевића познајем дуго, радили смо заједно, играм у неким његовим представама. Последња представа коју је он режирао, играм и ту у 'Бухи'. Није било неког званичног разговора, већ више предлога да размислим, да би то било добро за наставак моје каријере, за развијање као глумца... То све сам и ја некако посложио у глави и схватио да то јесте тако“, признаје Радојичић.

Додаје и да је јако везан за Позориште „Бошко Буха“ и да ће наставити да игра у њиховим представама. 

Прва представа у којој ће се појавити у новом ансамблу је Заљубљени Шекспир у режији Ане Томовић, чија премијера се очекује почетком априла.

„Организационо мислим да функционишу беспрекорно и већ знам када ће бити премијера, шта ће се следеће радити и могу да планирам. Тако да мислим да су све то добре ствари, као и екипа коју је Југ окупио, уз екипу која је већ била у Београдском драмском позоришту, и редитеље, и комаде које бира и доводи. Тако да заиста, мислим да је то био добар потез“, додаје саговорник Слађане Томашевић.

Поред улога у позоришту, публика ових дана гледа Александра Радојичића у веома гледаној серији на РТС-у Бележница професора Мишковића. Радује се што ће серија добити наставак и једва чека да и сам види шта ће се даље дешавати са ликовима.

„Мислим да ова нека мистерија, трилер, драма, са елементима тих натприродних појава је занимљива људима, јер мени је занимљива. Занимљиве су ми те теме и уопште испитивање тих појава, тако да с обзиром на реакције публике, значи да смо урадили добар посао“, наглашава Александар Радојичић.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи