Читај ми!

Снежана Савић: Комади које је Јованка Броз носила су уметничка дела

Снежана Савић тумачи улогу прве даме СФРЈ у играно-документарној серији „Јованка Броз и тајне службе“ где је глумила у верно копираним костимима. Упркос томе фасцинирана је правим креацијама које је Титова супруга носила, а тренутно су изложене у Холу РТС-а.

Серија Јованка Броз и тајне службе осликава нам животни пут Јованке Будисављевић, касније Броз од доласка на Бели двор до раздвајања од Тита и изолације.

Насловну улогу, Јованку Броз у зрелим годинама, тумачи глумица Снежана Савић.

„Свим расположивим снимцима, подацима о њој, истражујући њену личност и слушајући казивања људи који су имали прилику и част да је и лично упознају и да са њом контактирају, покушала да закључим између редова какав је, заправо, карактер била та жена. Осим што је имала велику снагу као личност, да ухватим њу, њену суштину, њену праву природу. Рекла бих да је била невероватне снаге, невероватне јачине као личност, једна раскошна појава, појава која је пленила“, објашњава глумица.

Са Снежаном Савић разговарали смо на изложби Јованка Броз – у боји на којој су приказане оригиналне хаљине некадашње прве даме.

„Тек сада сам видела изложбу и могу рећи да је то заиста фасцинантно како изгледају ти комади које је она носила. То су мала уметничка дела, скулптуре“, истакла је Снежана Савић.

Играно-документарна серија Јованка Броз и тајне службе у десет епизода расветљава улогу Јованке Броз, али и реконструише њен живот, тајне и сукобе кроз које је прошла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи