Читај ми!

Иван Босиљчић публици обећава све стихове и све песме које зна на концерту „Наше вече“

После успешног мајског наступа на концерту под називом „Наше вече“, Иван Босиљчић ће се и поред бројних глумачких обавеза у Русији, поново дружити са публиком у Комбанк дворани.

Прво ауторско вече Иван Босиљчић је одржао пре 12 година, што су забележиле и камере РТС-а. Гостујући у јутарњем програму, наш познати глумац признаје да није очекивао да ће ови његови наступи имати тако дуго трајање.

„У том тренутку је то за мене био један мали предах од снимања, од театарских сцена. Један излет у говорење поезије. Међутим, публика није дозволила да тај програм нестане иако сам мислио да ће то бити први и једини пут, али то се сада већ претворило у традицију, не само у Београду, већ широм региона. И обишао сам наше људе широм света, од Исланда до Канаде“, истиче Босиљчић.

Увидевши на основу мајског искуства да је у овом времену потребно да „завибрирају снажније“, цео програм ће бити гитарски. На сцени ће се уз њега наћи фантастични музичари. Зоран Стојановић који је неколико деценија свирао са највећим извођачима фада, дошао је из Португалије. Биће ту и Горан Ковачић, композитор и професор гитаре, Никола Усаровић и Саша Радуловић за перкусијама. Биће то програм који ће публику на два сата „изместити“ из свега овога што се око нас дешава, обећава Босиљчић.

„Већ је познато да ја говорим Шантића, Ракића, Бодлера, Окуџаву, Јесењина, онако обилато. Мислио сам да направим један потпуно нов програм, међутим, публика се буни. Тражи стихове које сам говорио и пре десет година. Вечерас ћу говорити све што знам и договорили смо се да ћемо певати све што знамо, јер се створио круг наших људи која прати ове музичко-поетске вечери и који жели да чује све“, додаје гост Јутарњег програма.

Живот на релацији Србија–Русија

Иван Босиљчић већ пет година живи на релацији Србија–Русија. Тамо је већ снимио два филма, снима и серије. Ускоро треба да почне емитовање серије Казанова у Русији у којој тумачи насловну улогу.

Сви знају за Казанову као великог љубавника али мало ко зна да је он, у ствари, био ватикански шпијун, да је говорио неколико језика, да је био хирург, поета, речју, врло комплексна личност, која постаје још сложенија када се нађе у амбијенту специфичном за 18. век у царској Русији у време када је Европа била пуна инквизиције, сифилиса и свакаког разврата, он открива један потпуно нови свет, објашњава Босиљчић.

„По његовим мемоарима, та посета Русији која је требало да буде двонедељна, да само украде нека документа и побегне, он заправо схвата да живот човека у таквом амбијенту заиста може да се промени. Први пут спознаје љубав. Први пут схвата да је сумануто радити за другог. Чак у његовим мемоарима то је била прекретна тачка у његовом карактеру“, објашњава глумац.

Осим овог пројекта, Босиљчића очекује пројекат који се снима у Дагестану, Руска жена, који говори о почетку рата у Сирији. У питању није обичан ратни филм, већ говори о породици, обичним људима, професорској породици неколико дана пред почетак рата у Дамаску.

У последње време многи глумци из Србије, почев од Милоша Биковића, преко Милене Радуловић, Милана Марића, Небојше Дугалића, Александра Срећковића, Ђорђа Марковића су имали прилике да се опробају на руском тржишту. Како наводи Босиљчић, најважнија ствар за сналажење у Русији је знање језика, а глумачка правила су свуда иста, посебно што су наши глумци школовани у традицији руске школе глуме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи