Читај ми!

Како су се Тамара Драгичевић и Милан Колак спремали за Силвану и Новицу

Какав изазов је за глумце када добију улоге стварних личности? Колико значи када за улогу Силване Арменулић стигне главна награда на глумачком фестивалу? О филму „Тома“ и улогама које у њему тумаче за РТС говорили су глумци Тамара Драгичевић и Милан Колак.

После премијере филма Тома у Сарајеву, а потом и домаће на Фестивалу глумачких остварења у Нишу, много се говори о емоцијама које доноси филм Драгана Бјелогрлића.

„Много је емоција. И нама као глумцима док смо снимали, и сада када смо имали прилику да осетимо премијере. Имали смо сусрете са публиком у пуним салама и стварно, као што је и филм, тако су и те премијере биле чиста емоција“, каже Тамара Драгичевић која у филму тумачи улогу певачице Силване Арменулић и за ту ролу је награђена признањем „Царица Теодора“.

Према њеним речима, људи су из сала излазили емотивно испуњени, дирнути, расположени.

Милан Колак на велико патно доноси лик Томиног брата, Новице Здравковића.

„Причао сам са Новицом, нажалост сада покојним, и заиста ми је испричао о свом животу од почетка до краја, а и о Томином (животу)“, открива млади глумац.

Новица је доста сарађивао на сценарију филма Тома, био је, како Милан каже, инсајдер јер је уз Тому био читавог живота. 

„Сео сам са Новицом на кафу и питао га да ми, пре свега, каже о свом животу, а касније и о Томином, њиховом односу. Почео је да прича и није стао два сата“, објашњава Колак.

Тамара истиче да је снимање од самог почетка било изузетно искуство: „Први дан је био за памћење, а онда и сваки следећи. Имали смо среће да смо сви били здрави и изгурали све до краја а да је све било на нашој страни“.

Као и колега Милан Марић који се за улогу Томе Здравковића спремао, између осталог, и читајући његове песме, Тамара истиче да кроз те речи, из начина на који су и Тома и Силвана певали, кроз емоције у гласу да се закључи доста о њиховим животима и душама.

Београдска премијера филма Тома заказана је за 15. септембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи