Читај ми!

Светска премијера серије „Подручје без сигнала“ на фестивалу у Француској, ускоро и на РТС-у

Регионална копродукција, серија „Подручје без сигнала“, за чије је приказивање права откупила Радио-телевизија Србије, данас ће имати светску премијеру на фестивалу ТВ серија у Лилу.

Светска премијера серије „Подручје без сигнала“ на фестивалу у Француској, ускоро и на РТС-у Светска премијера серије „Подручје без сигнала“ на фестивалу у Француској, ускоро и на РТС-у

Серија Подручје без сигнала (The Last Socialist Artefact), продуценткиње Анкице Јурић Тилић и редитеља Далибора Матанића, имаће светску премијеру на најзначајнијем фестивалу телевизијских серија, "Series Mania" у француском граду Лилу.

На фестивалу, који се одржава од 26. августа до 2. септембра, очекује се више од шездесет ексклузивних премијера серија из целог света, а Подручје без сигнала биће приказано у уторак, 31. августа, у такмичарском програму Panorama International, заједно са још 14 серија из целог света. 

Серија је настала на темељу истоименог романа Роберта Перишића, а сценарио потписују Хана Јушић, Милан Ф. Живковић и Јелена Паљан. Снимана је у октобру и новембру 2020. у Хрватској, и ове године у Финској и у Тунису. 

Подручје без сигнала је посвета раду који је све мање цењен, радничкој класи која нестаје, а највише 'малом' човеку који се рве с властитим дилемама и емоцијама. И изузетно нам је драго да се серија у коју смо уткали пуно труда и емоција овако сјајно отвара свету“, каже Далибор Матанић, редитељ серије.

Серија говори о двојици Загрепчана који долазе у заборављени градић с циљем да оживе одавно пропалу фабрику, како би за мистериозног наручитеља произвели турбину каква се  одавно не производи.

У шест епизода серија прати Олега (Рене Биторајац), спретног бизнисмена, његовог интровертног рођака Николу (Крешимир Микић), Шеилу (Јована Стојиљковић), младу кустоскињу која се враћа у родно место, харизматичног инжењера и бившег синдикалног вођу Јанду (Изудин Бајровић), младог Браноша (Горан Богдан), радника који има све атрибуте новог вође, те опуштену, бистру, спретну конобарицу Липшу (Тихана Лазовић) која се увек дочека на ноге.

Уз њих, у серији глуме Славко Штимац, Лана Барић, Милена Зупанчич, Стипе Радоја, Анђела Рамљак, Марко Мандић, Горан Марковић, те бројни други глумци.

Директор фотографије је Марко Брдар, монтажер Томислав Павлиц, композитори Јура Ферина и Павао Михољевић, дизајнер звука Јулиј Зорник, сценограф Иво Кнезовић, а костимографкиња Селена Орб.

Серију производи загребачка „Кинорама“ у копродукцији са словеначком продуцентском кућом „Перфо“, српском "Sense Production" и финском "Citizen Jane". Финансирале су је Хрватска радио-телевизија и „Креативна Еуропа“, а права су унапред осигурали словеначка телевизија Про Плус и Радио-телевизија Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи