Читај ми!

"Нечиста крв: Грех предака" у Врању премијерно уз бурни аплауз публике

После приказивања на домаћим летњим фестивалима и пред београдском публиком, синоћ је одржана премијера филма "Нечиста крв: Грех предака“ у Врању, родном граду писца Борисава Станковића.

Бурним аплаузом и овацијама врањска публика поздравила је глумце и редитеља филма Нечиста крв: Грех предака, након што га је пажљиво одгледали. Нико није остао равнодушан, јер све у филму веродостојно оживљава дух и раскош бурног Бориног Врања.

"Такав је утисак оставио на мене, говори о нашој прошлости и наравно о женама и њиховим судбинама. Мислим да је веродостојно презентовао Бору Станковића и његова дела", неки су од коментара публике у сали после премијере филма.

Филм прати причу о угледном српском трговцу Хаџи Трифуну који настоји да одржи мир са турским властима, али и углед породице. Редитељ Милутин Петровић, је класично режирао филм о коренима пропасти Софкине породице по сценарију Војислава Нановића, а који је адаптирала Милена Марковић.

"Имам стварно трему је л сад смо дошли у Врање, мислим да ли ће људи бити добронамерни или неће. Ја знам да је филм добар, али једино што овом филму можеш да га некако не схватиш потпуно добронамерно је ако је неко нерасположен у Врању", истакао је редитељ Милутин Петровић.

"Филм је свугде лепо примљен, филм није лак он је озбиљна, дубока прича о положају жена у патријархалном друштву и то свакој жени која га погледа, може бити срећа што постоји овакав филм", нагласила је глумица Катарина Радивојевић.

"Нас је дирнуло на који начин су сви реаговали, али нам је посебно драго и посебну радост причињавао долазак у Врање, баш због Боре Станковића и због Нечисте крви", рекао је глумац Марко Грабеж.

Бора Станковић је писао о Врању, Врањанцима и догађајима који су се дешавали пре него што је био рођен, а на основу прича које је слушао од баке Злате.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи