Читај ми!

Филм се поново сусреће са Нишком тврђавом

Уз премијеру филма „Тома“ синоћ су у Нишу почели 56. Филмски сусрети, фестивал посвећен глумачким остварењима. Глумици Љиљани Благојевић уручена је Награда „Павле Вуисић“ за изузетан допринос уметности глуме.

Уз много емоција па и сузе, чини се без даха, нишка публика је прва у земљи одгледала филм о животу легендарног Томе Здравковића. Дуготрајан аплауз за комплетну екипу оправдао је гламурозан почетак филмских сусрета.

„Када се сусрећемо први пут са публиком увек постоји нека врста треме, нервозе и ишчекивања, али ја мислим да од Ниша није могло да буде боље место за отварање“, каже редитељ Драган Бјелогрлић.

„Искрено, узбуђен сам. Мислио сам да ћу после премијере бити опуштенији, али и даље сам под тензијом од ишчекивања“, наводи глумац Милан Марић.

Прву улогу одиграла је уз Павла Вуисића, у филму Сјећаш ли се Доли Бел – Љиљана Благојевић, овогодишња добитница награде у његову част, коју глумци сматрају наградом за животно дело. А ево и зашто.

„Павле Вуисић је био човек који је као Да Винчи знао све – да напише песму, да дâ савет, упеца рибу, развије презир према скоројевићима и примитивцима, запева гласно“, истакла је Љиљана Благојевић.

Филмски сусрети су се после прошлогодишњег издања у биоскопу вратили на летњу позорницу, али уз епидемијске мере које важе за велика окупљања, с обзиром на то да највећи биоскоп на отвореном може да прими и до 4.000 људи.

„Дивних једанаест филмова, дивно време и јако добра ситуација да се Филмски сусрети поново врате нашој предивној тврђави“, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

У званичном програму биће приказано једанаест филмова, а о најбољим глумцима одлучиваће жири који предводи Љиљана Драгутиновић. Вечерас су на програму филмови Нечиста крв Милутина Петровића и Жив човек Олега Новковића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи