Читај ми!

Громогласан аплауз у Сарајеву за „Нечисту крв“

Велика гужва на црвеном тепиху Сарајевског филмског фестивала и одушевљење публике обележили су премијеру прве две епизоде серије „Нечиста крв – грех предака“. Давно написани сценарио Војислава Нановића, охрабрио је редитеље Горана Станковића и Милутина Петровића да на основу њега створе серију и филм.

Дугачак ред пре почетка пројекције и громогласан аплауз после ње за Нечисту крв. Реакција публике на шетњу наших глумаца црвеним тепихом показује и колико је публика жељна погледа из 21. века на епоху описану у делима Боре Станковића.

„Оно што је Воја Нановић урадио је да је он потпуно из тог опуса Бориног узео најзанимљивије елементе, ликове и потпуно их измешао и направио јако интригантну сагу о једној породици. То је као кад би измешали нека Шелкспирова дела и направили нешто потпуно ново са свим тим ликовима, који су нам познати у књижевности“, прича редитељ Горан Станковић.

У серији сазнајемо какав грех предака прати још нерођену Коштану, запажена је и ретко играна некомична улога свештеника, као и добро савладан турски језик наших глумаца.

„Мени је Бора Станковић био омиљени писац још од малих ногу. Код њега сам први пут схватила, читајући пре свега Коштану, шта значи бити слободоуман и то сам негде следила цео свој живот“, објашњава глумица Катарина Радивојевић.

„Мислим да је велики задатак за сваког глумца да игра нешто, неки период у коме није живео тако да је нама било важно да изучимо историјски контекст овога и вратимо се у то време“, каже Анђела Јовановић.

„Видећете кад будете гледали филм и серију, дивно је било, костими, сценографија“, поручује глумица Теодора Драгићевић.

Једна од пет премијерно приказаних серија на фестивалу у Сарајеву је и драмско остварење Нечиста крв – грех предака.

Захваљујући кадровима који враћају у давну епоху, дела Боре Станковића живе нови живот и широм региона. Серија ће се емитовати на РТС-у. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи