Читај ми!

„Нечиста крв - грех предака" - у ишчекивању премијере филма који оживљава далеко, непознато време

У тржном центру „Галерија" у Београду одржана је конференција за медије и пројекција филма „Нечиста крв - грех предака", који ће биоскопску премијеру имати 24. августа у Београду.

У епоху о којој је писао Бора Станковић враћају нас, између осталих, Драган Бјелогрлић, Катарина Радивојевић, Анђела Јовановић и редитељ Милутин Петровић.

Глумци кажу да је изазов оживети далеко и непознато време, али и да су имали велику помоћ око текста од колега глумаца из Турске, Албаније и Немачке.

На основу давно написаног сценарија Војислава Нановића - овај филм је и његов повратак у српску кинематографију.

„Ташанина борба је велика, то је борба за живот, за своју егзистенцију и мислим да је врло храбро од ње што се одлучује на такву борбу, јер могла је да проведе цео живот како други желе да она живи, а она је изабрала како она жели да га живи", рекла је глумица Анђела Јовановић.

„Ми смо сви били претходних неколико година опседнути открићем Воје Нановића, све смо мање више сазнали али нисмо сазнали где је тај сценарио који је он писао седамдесетих година, и ту је остала просто рупа у тој књизи. Мене је толико занимало да то пронађем да видим шта је човек писао и када сам пронашао и кренуо да читам схватио сам да је то и више него релевантно да се реализује", каже редитељ Милутин Петровић.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи