Читај ми!

Наташа Ковачевић је исписала историју, премијера „Скока" 7. септембра

Свечана премијера филма „Скок” о кошаркашици Наташи Ковачевић, њеном задивљујућем животном „камбеку“, али и њеној мисији да код других људи сличних судбина пробуди борбени дух и мотивацију, одржаће се 7. септембра, у Комбанк дворани, где ће се Наташа Ковачевић поклонити публици. 

Од 8. септембра, документарно остварење редитеља Ивице Видановића и сценаристе Александра Милетића наћи ће се у биоскопима широм Србије.

Наташин повратак на кошаркашки терен који је мало ко могао да замисли након саобраћајне несреће која се догодила 2013. године, охрабрио је многе и показао да се с јаком вољом и упорношћу увек може кренути даље.

Њену невероватну ведрину и енергију забележио је ауторски тим и преточио у филм „Скок" , који је омаж Наташиној борби и свима онима који су јој помогли да у 19. години остане усправна после губитка ноге и да направи подвиг какав није забележен у историји спорта. 

„Премијера је била заказана пре више од годину и по дана. Нажалост, због пандемије свима су нам животи стали на неки начин. Свака ситуација ма колико лоша била има своје позитивне стране тако да смо тај период искористили за надоградњу и усавршавање нашег пројекта на којем пажљиво радимо од 2015. године. Једва чекам премијеру филма и искрено верујем да ће се цела прича допасти људима и дати им додатну мотивацију да превазиђу неке своје личне изазове", истиче млада спортискиња.

Исписала је историју спорта и 11. новембра 2015. године постала први професионални кошаркашки играч са спортском протезом.

Снимљен у продукцији Cinnesporta, а уз подршку ФЦС-а, кошаркашких савеза Србије и Француске, као и министарстава омладине и спорта обе земље, „Скок" бележи кадрове на неколико локација у Србији, Француској, Мађарској, Италији и Немачкој, а продуценти овог документарног филма су: Александар Милетић, Невена Савић и Ивица Видановић.

Наташа додаје да ју је рад на филму зближио са многим људима који су јој постали део породице:

„Главна тема филма јесте пријатељство, а морам да признам да сам током рада на овом пројекту упознала пуно фантастичних људи. Неки су постали саставни део моје породице и веома сам им захвална на труду који су уложили у ову нашу малу авантуру. Верујем да ће публика то препознати, а уколико бих морала да бирам једну реч која описује рад на филму то је дефинитвно - пријатељство". 

На дан свечне премијере, уз подршку компаније СоццерБет, Фондација „Наташа Ковачевић" покреће свој хуманитарни пројекат "Да сва деца скачу", где је циљ да се деци до 15 година са судбином сличној Наташиној, обезбеде активне протезе које би им пружиле прилику за нормалан живот.

Овај пројекат почиње хуманитарном акцијом у којој ће посетиоци на кошаркашком терену покушати да постигну што више кошева. Сваки кош доноси одређену суму новца која ће бити намењена набавци активних протеза за децу, а шутираће и Наташа са својим пријатељима. 

Конференција за медије поводом свечане премијере филма „Скок" одржаће се 31. августа у Прес сали Комбанк дворане.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи