Читај ми!

Почело снимање „Куће змаја“, преднаставка „Игре престола“

У Вестеросу је поново живо. Ипак, уместо ликова које смо волели да гледамо у серији „Игра престола“, у Корнволу се окупила екипа која ће дочарати дешавања 300 година раније у „Кући змаја“.

Уместо чувеног „Зима долази“ (а касније „Зима је стигла“), сада се спремамо за нешто сасвим другачије јер „Ватра долази“, јавља Би-Би-Си.

Продуцент ХБО-а је потврдио да је почела продукција серије Кућа змаја (House of the Dragon), а као доказни материјал приложио је на Твитеру фотографије са члановима глумачке екипе који заједно пролазе кроз сценарио.

У британској штампи појавиле су се и фотографије филмских екипа и костимираних глумаца међу којима се назиру Мет Смит (познат по улози Доктора у легендарној серији Доктор Ху и принца Филипа у Нетфликсовој Круни) и Ема Д' Арси.

Нова серија смештена је у период 300 година пре догађаја у Игри престола и у фокусу је породица Таргаријен.

Кућа змаја заснована је на роману Ватра и крв аутора Џорџа Р.Р. Мартина из 2018. године. Иако још нема прецизног датума, емитовање серије планирано је за 2022. годину и зна се да ће се приказивати на ХБО Макс сервису.

У глумачкој екипи серије о породици Лудог краља и Денерис су и Педи Консидајн, Стив Тусон и Оливија Кук. Података нема много, али Мет Смит требало би да тумачи улогу принца Демона Таргаријена.

Игра престола израсла је у феномен поп културе и током осам сезона приказивања у периоду од 2011. до 2019. године привлачила је огромну пажњу широм планете.

Кућа змаја само је један је од многих ТВ пројеката који ХБО припрема, а има неке везе са Игром престола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи