Читај ми!

Мој свет у доба пандемије – просечан средњошколац између кревета, компјутера и фрижидера

На републичком такмичењу из мултимедија тројица матураната освојила су другу награду. Награђени филм „Мој свет у доба пандемије“ снимили су ученици Техничке школе у Пироту.

Живот просечног ученика средње школе у протеклих годину дана сведен је на уски круг између кревета, компјутера и фрижидера, кажу у шали матуранти пиротске Техничке школе. Филм је својеврстан отпор пандемији и доказ да за креативност нема препреке.

„Досадно је било током карантина и једноставно супер нам је пало дружење", рекао је Димитрије Најдановић, ученик Техничке школе.

„Онлајн настава нема оне могућности за стандардну конверзацију са професорима, као у школи и једноставно тај осећај бити у учионици не може да се постигне онлајн“, рекао је Александар Маринков.

Током израде филма тројица матураната успела су да примене и прошире знање које су стекли за четири године.

„Највише ми је било интересантна обрада звука и убацивање звучних ефеката, бирање музике за филм. Цео креативни процес је протекао јако добро“, истакао је Жарко Петровић.

Ментор ученика Миодраг Мијалковић истиче да је комплетан филм од идеје до реализације самосталан рад тројице ученика.

„Рад са оваквим ученицима је изузетно задовољство, поготову са овако талентованим ученицима. У раду са њима довољно им је дати врло мале смернице“, нагласио је професор Техничке школе Миодраг Мијалковић.

Пандемија их није спречила да буду креативни, а неће им кажу, пореметити ни планове. Алекандар и Димитије будући су инжењери електронике, а Жарко машинства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи