„Kад се Моцарт пробуди после рејв журке” – Тасовац у емисији Студио

„Пре две године сам повредио кичму и остао сам практично потпуно непокретан. Док сам лежао, откривајући нову дефиницију бола, помислио сам: Па кад могу поново да научим да ходам, могу поново и да се вратим клавиру“ – почиње своју причу Иван Тасовац, пијаниста и директор Београдске филхармоније, који у емисији Студио најављује нову, узбудљиву етапу у својој богатој каријери.

Наиме, Тасовац узима нека од најлепших и најпопуларнијих дела класичне музике и, не мењајући ни једну једину ноту, облачи их у ново одело и повезује их са потпуно неочекиваним мелодијама.

„Паралелно са овим, ја свирам и најкласичнији репертоар. Ово што радим је аутентично дело за себе. То је отприлике како би изгледало кад би се Моцарт пробудио после рејв журке“, описује свој репертоар директор Београдске филхармоније.

Ове занимљиве интерпретације познатих клавирских композиција, представиће у емисији Студио, ове суботе од 21 сат на РТС1.

Својим наступом у овом музичком шоу програму, Тасовац уједно најављује и почетак сарадње са "Skymusic Entertainment" продукцијом, у чијим су студијима нумере настале, а можете видети како је тај процес изгледао „иза сцене“.

„Ова музика није средство за популаризацију класичне музике јер класичној музици, тврдим, не треба никаква додатна популаризација. Док буде света, биће и људи који уживају у класичним мелодијама. Моја музика намењена је пођеднако за концертне дворане, авионе, лифтове,
створена је и за кафиће и за фестивалску данце арену. Ово је форма која није нова, то је рађено и раније, али је феноменална, и мене бескрајно забавља“, наглашава Иван Тасовац.

Забавно је било и у бекстејџу на снимању емисије Студио.

Гледаоци Студија чуће обраду Моцартовог Турског марша, који је Тасовац објединио са Бела ћао – химном слободе духа. Друга композиција коју ће извести у емисији је једно од омиљених дела љубитеља класике широм света, Gnossienne No.1 Ерика Сатија, у којем није промењена ниједна нота, али му је додата аутентична амбијентална и „чил“ атмосфера.

Друга гошћа Студија ове суботе је икона поп и поп-фолк музике, Лепа Брена, која је у емисију дошла у великом стилу – хеликоптером, понављајући чувено долетање на стадион „Левски“ у Софији пре 30 година.

Не пропустите Студио у суботу у 21 сат на РТС1, јер ова епизода ће вас у сваком смислу оставити без даха!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи