Фантастична свирка Стефана Миленковића и групе „Ван Гог"

Чувени виртуоз и музички педагог, маестрално је уклопио звуке своје виолине са рок ритмом бенда „Ван Гог“, а спектакуларан исход овог заједничког извођења могли су видети гледаоци Првог програма РТС-а, у вечерашњој емисији „Студио".

„Феноменално, уживао сам, ова енергија испуњава!", поверио је Стефан Миленковић и додао: „Изазов је наћи адекватну енергију - са једним инструментом који је стар 250 - 300 година парирати енергији електричних инструмената. То је музика која има друге фреквенције, и ту морам да нађем баланс, јер тај звук мора да се поклопи". 

Миленковић је први експеримент овог типа извео са чувеним британским бендом „Горилаз", када је уз њих водио гудачки оркестар са универзитета Џулијард.

Звонимир Ђукић - Ђуле „Ван Гог", такође није крио своје одушевљење и захвалио Стефану што је поделио са њим буну, енергију и ноте.

„Велика нам је част да си са нама на бини, пожелео сам ово када сам видео твој концерт са бендом 'Горилаз' - да засвираш и са нама и ево, жеља ми се остварила. Хвала ти Стефане и што си нас свих ових година достојанствено представљао, и што си бранио част и достојанство музике широм света", обратио се Миленковићу фронтмен рок групе „Ван Гог".

Музички шоу програм Студио, након премијера суботом увече на РТС 1, можете погледати и на Јутјуб каналу „РТС Забава" као и и на интерактивној платформи РТС Планета.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи