Читај ми!

Светозар Цветковић: Олга Одановић у „Радио Милеви“ - лебди изнад земље

Вечерас у 20 часова на Првом програму РТС-а, емитује се прва епизода нове серије „Радио Милева“. Светозар Цветковић тумачи улогу психијатра Саве Марића.

Радним данима, гледаоци ће моћи да прате свакодневни живот Милеве, Наталије и Соње, три генерације породице Мајсторовић које живе под истим кровом, као и њихових комшија. 

Цветковић каже да станари зграде из улаза број 12, увек имају за његов лик психијатра, широм отворена врата, јер се надају да им може решити разне проблеме.

„То је само по себи духовито, уз све ове ликове, пастелних боја… Живе у згради која није у самом центру Београда, мало је на периферији, а ако погледамо плејаду ликова, ту је за ‘свашта очекивати'", рекао је Цветковић, гостујући у Београдској хроници.

„Мој однос са комшиницом Милевом је врло амбивалентан, од антагонизма до апсолутног пристајања на то да она буде чак његов саветник и његов асистент", испричао је глумац.

Додаје да главна јунакиња серије, коју тумачи Олга Одановић, заиста све што ради, ради из добре намере, али да се то код ње „другачије чита".

„Олга Одановић је специфичан лик и једна специфична боја у домаћој телевизијској продукцији, али оно што смо учили на Академији, то је да је један од најтежих жанрова, можда и најтежи – комедија, поготово комедија на телевизији. Мислим да је Олга успела да створи нешто што се код нас зове ‘играње изнад земље', дакле она кад игра, она не стоји на земљи, она лебди изнад, и сви то тако посматрамо, као неко чудо које се испред нас дешава", рекао је Цветковић.

Режију серије потписује Елмир Јукић.

Главне улоге играју Олга Одановић, Марија Вицковић, Крис Гаврић, Дара Џокић, Немања Оливерић, Бојан Димитријевић, Милан Гверо, Јована Гавриловић, Ненад Стојменовић, Бранимир Брстина и Анђелка Прпић.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи