Читај ми!

Вукова награда за „Знање имање" и Јасмину Никитовић Стојичић

У Председништву Србије уручене су „Вукове награде" за нарочите стваралачке резултате на ширењу културе, образовања и науке у Србији, и на свесрпском културном простору. Међу награђенима је и Јасмина Никитовић Стојичић, уредник и водитељ емисије „Знање имање".

Међу награђенима су и појединци и установе, а изузетна „Вукова награда" за 2020. годину додељена је Градској библиотеци у Новом Саду, Карић Фондацији и Међуопштинском историјском архиву у Чачку. 

У образложењу награде стоји да је Никитовић Стојчевић у емисији покренула идеју о екологији, органској производњи, развоју женског предузетништва и останку младих пољопривредника на селу.

„Мени је најважније што сад све те идеје живе, што је дошло време, мало нам је помогла и корона, да разумемо куда треба да идемо даље, а то су управо све ове теме, значи - еколошка прича, да будемо одговорни према води, земљишту, ваздуху, и на крају, према нама самима, ако хоћемо да наставимо да будемо добра карика на овој планети", рекла је, гостујући у Јутарњем програму Јасмина Никитовић Стојичић.

На додели је речено да нема много награда са тако дугом традицијом, коју су добили: Иво Андрић, Десанка Максимовић, Васко Попа, Добрица Ћосић.

Следеће године Знање имање обележава 50 година емитовања.

Емисија је увек у врху гледаности. Јасмина је уредник и водитељ последњих 20 година.

Урадила је стотине репортажа, емисија, уз хиљаде пређених километара и исто толико сати проведених у монтажама. 

„Заиста се човек осећа фантастично у том друштву људи који су стварали за ову земљу, који су препознали све могућности ове земље и од тога направили неку своју животну причу", рекла је Никитовић Стојичић.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи