Читај ми!

Лука Грбић: Иван се у „Тајнама винове лозе“ осећа одбачено и несхваћено

„Тајне винове лозе" је прва премијерна серија на Радио-телевизији Србије у 2021. години. Гледамо је сваког радног дана од 20 часова на Првом програму. Кроз 36 епизода серија прати судбине, драме и борбе две виноградарске породице из различитих културних миљеа. Њихове интимне саге обавијене су лажима и прећуткивањем. О тајнама јунака серије за РТС је говорио млади глумац Лука Грбић.

Серија Тајне винове лозе има изванредну гледаност. Велики успех није изненадио глумца Луку Грбића који тумачи лик Ивана Томовића.

„То је један формат који је пријемчив публици. Прављен је за широку публику“, истакао је млади уметник додајући да пажњу гледалаца највише држи то што је серија пријатна за гледање, а да су кључеви високе гледаности љубав, тајне и мелодрама.

Специфичност ове серије лежи у раду екипе: „Снимали смо у сличним условима као што су и пре нас људи снимали, али глумачка екипа, редитељ Марко Манојловић са којим сам ја радио, његов приступ, а онда и наш приступ томе био је вођен жељом да ово испадне како треба. Због тога је резултат, чини ми се, овакав“.

Лука Грбић истиче да је сарадња са колегама глумцима била предивна.

„То је као нека флоскула, увек се говори – дивна је екипа, али стварно, ја сам се толико лепо осећао у кадру са колегама. То су нека наша велика имена глумачка – Анита Манчић, Слобода Мићаловић, Војин Ћетковић. Требало би да имаш неки однос према томе кад станеш у кадар са њима, али ја се ниједног тренутка нисам осећао угрожено“, прича млади глумац додајући да би на сваком следећем снимању волео да има такву сарадњу.

Говорећи о свом лику Ивану Томовићу, Грбовић истиче да је у питању тинејџер који се задесио у породици коју не би одабрао да може: „Осећа се мало одбачено, мало несхваћено. Жели себе да пронађе. Мени је лако у Београду да пронађем себе ако ме нешто одбаци. Имам хиљаду могућности, он нема толико могућности да се забави и онда се проналази у музици“.

Иван није у додиру са другом породицом, нити са вином, објашњава Грбић, више је аутсајдер.

Као најтеже при креирању лика глумац издваја измештање из околности у којима он лично одраста да би се нашао у дисфункционалној породици.

Што се тиче самог снимања серије Тајне винове лозе, како познати глумац каже, најтеже је то што су теме које су у фокусу дијаметрално супротне.

„Или је велика љубав или огроман сукоб, борба. А због брзине којом се снима некад је тешко испратити такав захтев“, закључио је Грбић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи