Читај ми!

Горица Поповић: Ко год није скренуо с пута и искаљао гуме, као да није живео

„Када напуните 60 година још траје ваш живот, али ваша прича је већ испричана“, цитат је из представе у којој игра Горица Поповић, али у потпуној је супротности са улогом Весне коју тумачи у серији „Каљаве гуме“ чија премијера очекује гледаоце 13. фебруара на Првом програму РТС-а.

Гостујући у Београдској хроници наша позната глумица Горица Поповић напомиње да то јесте цитат из представе Моја ти у којој она игра са Светланом Бојковић, Тањом Бошковић, Софијом Јуричан и Иваном Михаиловићем у Атељеу 212, али да се уопште не слаже са том изјавом.

„Прича је испричана онда када изгубиш енергију и вољу. Кад изгубиш вољу да нешто промениш и урадиш нешто добро, а прича серије Каљаве гуме је управо супротно од тога“, каже гошћа Београдске хронике.

Како је открила Јелена Ступљанин која у серији Каљаве гуме игра снају Горице Поповић, она је добра свекрва и њих две се добро слажу. Али син се не слаже са новим животом мајке.

„Весна коју играм излази из једног брака. Муж умире. Она се доста мучила са њим и сада се налази на једној прекретници, шта даље са животом? Одједном осећа да је и неки терет спао с ње и одлази код сина у Америку и тамо започиње нови живот у потпуно новим околностима, са новим људима, новим обичајима. Судар два света. И она успоставља контакт преко нових технологија са једним Американцем и ту заправо почиње једна озбиљна прича“, објашњава позната глумица.

Романтичну комедију необичног назива написала је Миа Ћертић, а режирао њен супруг, Миодраг Ћертић који је пре много времена отишао у Америку. Зашто Каљаве гуме? Зато што ко год није скренуо с пута и искаљао точкове, то јест гуме, то је као да није живео.

„Значи, наслов је препорука да искаљате гуме, да искорачите, да направите и нешто рискантно и нешто што можда неће бити баш успешно, али, просто, човек треба да прихвата изазове“, сматра Горица Поповић.

Снимање серије је кренуло у фебруару и онда су због пандемије коронавируса сви планови морали да се мењају. Са радом је настављено тек у јуну и завршено у августу. На крају није било могуће снимање у Америци, тако да је све обављено у Србији.

„Пребацили смо се у неке наше пределе који личе на Луизијану. Врло личе, нарочито по количини комараца. Али било је лепо и узбудљиво“, каже на крају гостовања у Београдској хроници Горица Поповић која тумачи главну улогу у серији Каљаве гуме. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи