Читај ми!

Миодраг и Миа Ћертић: серија „Каљаве гуме“ је истинита прича

У новој серији „Каљаве гуме“ која од 13. фебруара стиже на Први програм РТС-а и биће на програму сваког викенда од 20 часова, главну улогу тумачи Горица Поповић, а њеног партнера игра Крис Малки кога памтимо из серије „Твин Пикс“. Романтична комедија прича о одвојености родитеља и деце која живе у иностранству и свему ономе што иде уз то, недостајање и носталгија, а аутори серије Миодраг и Миа Ћертић, који живе у америчкој савезној држави Њујорк, кажу да су идеју за серију пронашли и у личним искуствима.

„Ја сам се доселио у Америку, као младић, пре 44 године. Моја мајка је током мог првог боравка овде постала удовица. Кад сам се ја оженио Миом, она нам је дошла у госте и то је почетак инспирације. Хиљаду разних ствари које су се нама дешавале су укључене у ову серију, све је адаптирано и промењено, али ово су све истините приче комбиноване у једну серију“, испричао је редитељ, Мики Ћертић.

Живот после 60. године није тако честа тема у медијима, најчешће се људи у том добу третирају као да им је живот прошао и да немају право на љубав, заљубљеност.

И Миа и Миодраг се слажу да је то проблем који постоји у Србији, Америци, као и целом свету, али да љубав не зна за границе.

„Љубав је важна без обзира да ли имаш 15 или 65 година, осећаји су исти. Наш лик из серије – Весна, није никад радила оно што је она хтела да ради, удала се врло млада, муж јој је био веома 'тежак' човек, а она јако фрустрирана. И сада има прилику да ради све оно што није никад“, прича Миа о лику Горице Поповић.

Миодраг и Миа нису имали дилему око тога да ли улоге Весниног новог партнера и њене комшинице у Калифорнији треба поверити правим америчким глумцима, а путем кастинга где се пријавило преко 2.000 глумаца одабрали су Криса Малкија и Аиду Туртуро, познату из чувене серије Породица Сопрано.

„Након што Весна направи први корак – долазак у Америку, чека је још један међукорак – да изађе из окружења где сви говоре српски и упозна знатижељне комшије Американце. Њу узме под своје комшиница коју глуми Аида Туртуро, сјајна њујоршка позоришна глумица, која је имала великог успеха у серијама и одатле Весна креће у праву авантуру. Крис Малки је такође фантастичан глумац и велика фаца. Ту су и две епизодне улоге: Дана Спаркс, која тумачи Малкијеву бившу жену и Нина Салинен, која у последње две епизоде игра важну улогу“, испричао је Миодраг Ћертић.

Пандемија коронавируса је била непредвиђена околност која их је снашла током снимања серије. Иако је од почетне клапе до прве епизоде прошло готово годину дана, уз велике изазове успели да су остваре зацртано и серију изнесу све до публике.

„Тек што смо кренули са снимањем (19. фебруара 2020. године) уведено је ванредно стање у Србији. Ми смо морали да се вратимо у Америку, оданде смо посматрали ситуацију и договарали се шта даље. У мају смо се вратили у Србију, али је велики изазов био пред нама – како четири месеца преосталог снимања претворити у два месеца. Такође, ту је био и велики здравствени ризик, ја имам преко 65 година као и велики број глумаца из серије. Међутим, покушали смо и успели да уз поштовање свих мера у року, 17. августа, завршимо снимање“, поделио је редитељ своје искуство.

Обоје се радују почетку емитовања, очекују добар рејтинг и реакције гледалаца у Србији и надају се да ће ова универзална прича наћи свој пут и до америчке публике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи