Читај ми!

Иван Карл: Фест 2021. под слоганом „Повратак у будућност“

Прошле године Фест се за длаку извукао пандемији. Одржаће се и ове и то под слоганом - "Повратак у будућност".

Када почиње овогодишњи Фест и како ће изгледати пројекције филмова, испричао је Иван Карл, градски секретар за културу, гостујући у Београдској хроници.

„Идеја је да се ове године фест одржи да би се повратила вера публике у биоскоп и у будућност. Слоган 'Повратак у будућност' има логике и сви верујемо да је корона на измаку. И када се то деси и када корона прође, неке добре навике треба вратити, а то је гледање филма на великом платну, а не преко стриминга. Фест ту може да одигра значајну улогу, да људи буду у прилици да на једном месту виде комплетну кинематографску 2020. годину и оно што је изашло 2021. године, а да касније ти филмови остану и чине ударни део биоскопског репертоара. Да Фест буде ветар у леђа, да се људи касније, како се корона буде смиривала врате у биоскопе", истакао је Иван Карл.

Додаје да ће бити мањи број сала, али ће то бити сале са већим капацитетом, а то су Комбанк дворана, сала Сава Центра, Дом омладине и Синеплекс биоскоп у Ушћу.

"Ми смо Фест могли да организујемо у редовном термину крајем фебруара и почетком марта, али смо се одлучили за април, а то ће бити увертира повратка и у биоскопе, позоришта, музеје и галерије и све остале објекте културе", рекао је Иван Карл.

Интензивно се вакцинишу и глумци, па се очекује да се ускоро вратимо и позоришту.

„Позоришта, полако, али сигурно, почињу да играју, враћамо се полако, али сигурно, са свим мерама које су на снази", истакао је Иван Карл, градски секретар за културу.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи