Читај ми!

Марко Васиљевић: Играти сина Слободи Мићаловић је било предивно

Сваке вечери, од 23. јануара, гледаоци РТС-а уживају у серији „Тајне винове лозе“ која прати судбину две виноградарске породице из различитих културних миљеа. Марко Смиљанић је Верин син, мајчина десна рука, газда у кући, не воли лаж и преке је нарави, а глуми га Марко Васиљевић, гост Јутарњег програма.

Серија Тајне винове лозе која ће кроз 36 епизода пратити судбину, драме и борбе две виноградарске породице чије су интимне саге обавијене лажима и прећуткивањем, привукла је велику пажњу публике.

Лик Марка Смиљанића, којег обавија можда и највећа тајна и коме мајка Вера признаје ко му је отац, успешно тумачи глумац Марко Васиљевић.

Гостујући у Јутарњем програму, Марко признаје да није очекивао овако велико интересовање публике за ову серију, мада, додаје, да му гледаност није примарна када се одлучује да прихвати неку улогу.

„Трудимо се да радимо најбоље што можемо и да нешто створимо, али и поред тога, све нас је изненадила, пријатно, наравно, тако велика популарност“, каже Васиљевић.

Серија Тајне винове лозе је мелодрама, и самим тим разликује се од других серија које су снимане код нас у последњих десетак година. Гост Јутарњег програма наводи да се ауторска екипа трудила да, и поред оваквог заплета, серија не постане сапуница, да то буде нешто животно у чему се већина људи препознаје.

Лик који тумачи преузима на себе неке одговорности које можда и није планирао у животу и које није желео да му се десе, а кроз серију пратимо како се носи са тим теретом.

„Играти сина Слободи Мићаловић је било предивно, мада је и мени и продукцији у почетку било упитно како ће то да изгледа. Једноставно разлика у годинама између мене и Слободе је неких осам, девет година, а овде смо морали да одиграмо мајку и сина. С обзиром на то да је и мени мајка млада, ја сам некако из тог односа највише и повукао ту паралелу, где мени Слоба, ма колико да ми је мајка, опет је и највећи ослонац и најбоља пријатељица у животу. Тако да, јесте био изазов на почетку, али како смо почели да радимо одмах смо се 'укачили' и баш смо уживали. Привилегија је имати неког као што је Слобода Мићаловић за партнера, стварно“, наглашава Марко.

Учешће у овој серији, додаје, било му је испуњење сна. Чињеница да седи у истом кадру са Војином Ћетковићем и Даром Џокић измамила му је осмех који није морао да одглуми, јер је био срећан што је са њима, глумцима уз које је одрастао гледајући их на екрану.

„Серија има невероватних глумаца, не желим да их набрајам, и север и југ, сви су маестрални и имао сам много прилике да учим од њих. Пошто смо радили на одвојеним сетовима ја нисам имао прилике да видим колеге на северу, али сада када гледам Аниту Манчић, Небојшу, стварно су генијални“, истиче млади глумац.

По Марковом мишљењу серија има потенцијал и за другу сезону, а постоје назнаке да се чак и спрема наставак.

Планови за будућност

Тренутно, Васиљевић снима пету сезону серије Убице мога оца у којој тумачи улогу инспектора Драгојевића. Каже да му је жеља да добије улогу некога ко не личи на њега.

„До сада сам играо ликове који су или слични мени или ја у њима тражим нешто слично са собом. Али нешто што бих ја волео у будућности, када дођу неке године за то и нека зрелост додатна, да играм неке ликове који су много захтевнији, у смислу да играм неке негативце, психопате, убице, тако нешто што делује као изазов и што је мени страно“, открива Марко.

Осим што се добро снашао у винограду у серији Тајне винове лозе, Марко се и приватно бави гајењем ораха. На тај подухват се одлучио јер је схватио да је његов посао такав да данас има посла, сутра нема.

„Волео бих да никад у животу не морам да се бавим ничим другим сем глумом, али сам схватио боље сада да кренем да улажем паре у нешто друго што није глума и да једног дана финансијски не зависим од свог посла да бих, можда, могао да дођем у ситуацију да бирам улоге које хоћу, независно од финансија“, открива Марко Васиљевић на крају гостовања у Јутарњем програму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи