Читај ми!

Можда нико није савршен, али „Неки то воле вруће“ изгледа јесте

Позориште на Теразијама данас слави 30 година представе „Неки то воле вруће“. По оригиналној режији Соје Јовановић, мјузикл су обновили главни глумци из њене поделе, Раде Марјановић и Светислав Буле Гонцић.

После холивудског хита Неки то воле вруће, са Мерилин Монро, заснован на истом сценарију, убрзо је режиран Бродвејски мјузикл Пуслица. После премијере 1972. године у театру „Мажестик“ представа је одиграна више од пет стотина пута. Одважност Соје Јовановић довела је Неки то воле вруће и пред београдску публику.

„Кад је дошла, донела је комад. Кренули смо. Нашла је екипу, сјајну екипу. Ево Булета Гонцића, Ивана Михић је била прва Пуслица. Соја је имала снагу некако да увек пронађе  идеалну особу за те ствари“, истиче глумац Раде Марјановић.

„Нисмо очекивали пре 30 година када је била премијера да ће се овако нешто догодити. Тада када је премијера 27. децембра 1990. у ствари је постала новогодишњи поклон за наше гледаоце. И ево, 30 година се сви добро забављамо и они у публици и ми на сцени“, додаје Светислав Гонцић.

За дуговечност реакција публике, глумци сматрају заслужним лајт мотив овог мјузикла – уживање – које осећају и гледаоци и извођачи.

„Публика која воли и прати мјузикл је посебна публика, а публика представе Неки то воле вруће је најбоља публика коју сам ја до сада имала прилике да сретнем. Тај аплауз, тај громогласни аплауз који ми доживимо када силазимо низ ове степенице је стварно посебан доживљај“ наглашава Бојана Стефановић.

Неки то воле вруће није сасвим једносмерна прича. Представу употпуњује гламурозна сценографија, раскошни костими и јединствени музички аранжмани.

Соју Јовановић многи су називали првом дамом позоришне и филмске режије. Само за Позориште на Теразијама режирала је 11 представа.

Кажу да је Соја умела да разигра анасмбл који је своју енергију преносио и на гледаоце. Кроз историју наслов је само један бисер који је оставио велики траг, мада, како у представи кажу, нико није савршен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи